Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηρακλείου για την δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ: «Η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τους υγειονομικούς»

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηρακλείου καταδικάζει την κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, κ. Αφροδίτης Ρέτζιου.

Δείτε: Έτσι αντιμετωπίζουν τους ήρωες γιατρούς: Μετά τον Γιαννάκο, δίωξη και κατά της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει:

Η ΕΓΕΣΥΝΗ καταδικάζει την κλήση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ σε προκαταρκτική εξέταση για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» και του πρόσφατου νόμου (4703/2020) για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις».  Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ καλείται να εμφανιστεί στις 11/2 στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας «προκειμένου να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις» για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 24/9, ημέρα πανελλαδικής απεργίας. Στο πλαίσιο εφαρμογής του ίδιου νόμου (4703), η κυβέρνηση προχώρησε πριν λίγες μέρες και σε δίωξη κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Με τις διώξεις αυτές, όπως και με την ένταση του αυταρχισμού διοικήσεων νοσοκομείων, η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τους υγειονομικούς που παλεύουν για μέτρα προστασίας της υγείας. Προσπαθώντας να κρύψει τις δικές της ευθύνες για την υποστελέχωση, την ανεπάρκεια ΜΕΘ, την υποβαθμισμένη ΠΦΥ, η κυβέρνηση επιχειρεί να φιμώσει όσους αναδεικνύουν τις ελλείψεις αυτές και να καταστείλει οποιαδήποτε αντίδραση στην πολιτική υποχρηματοδότησης της υγείας που ακολουθεί. 

Με τον απαράδεκτο νόμο που θέτει περιορισμούς στην οργάνωση διαδηλώσεων, κλιμακώνεται η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και μπαίνουν περαιτέρω εμπόδια στους αγώνες των εργαζομένων. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο εκφοβισμός των εργαζομένων, ώστε να μην διεκδικούν και να μην αντιστέκονται.

Ενάντια στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τις προσπάθειας τρομοκράτησης των εργαζομένων, θα συνεχίσουμε χωρίς φόβο τον αγώνα για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί