Ελλάδα: Εργατικό ατύχημα σε ναυπηγείο

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 28χρονου εργαζόμενου. Το ατύχημα, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας συνέβη, χθες, προκαλώντας τον τραυματισμό στο αριστερό άνω άκρο του 28χρονου ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου χειρουργήθηκε.

Για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργείται προανάκριση από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι “επανερχόμαστε, για πολλοστή φορά δυστυχώς και με αφορμή πάντα τους συνεχείς τραυματισμούς συναδέλφων, στα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που συνεχίζουν, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, να μην εφαρμόζονται με αποτέλεσμα τους θανάσιμους ή σοβαρούς τραυματισμούς συναδέλφων στο μεροκάματο του «τρόμου»”.

Τονίζει επίσης την επιτακτική ανάγκη της άμεσης εφαρμογής μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους της δουλειάς, τόσο από τους εργοδότες όσο και από τους υπεύθυνους ελεγκτικούς μηχανισμούς.Την ανακοίνωση του ΕΚΣ κατέθεσε με αναφορά του προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί