Υπερασπίστηκε την πολιτική και τις αγοραστικές κινήσεις της ΕΕ ο Μητσοτάκης στο Reuters

Τις νέες κλίνες ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ, δωρεά του «Σταύρος Νιάρχος», εγκαινίασε το πρωί ο πρωθυπουργός ευχαριστώντας θερμά το Ίδρυμα για την προσφορά.

«Η πανδημία αποτελεί μια ευκαιρία να κάνουμε ότι δεν κάναμε τόσα χρόνια», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Όπως είδατε ο κορονοϊός, δεν κάνει διακρίσεις, χτυπάει όλους ανεξαίρετα και όπως είδατε όλοι προσέφυγαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σε σημερινή δήλωσή του στο Reuters, δεν δίστασε να υπερασπιστεί την πολιτική και τις αγοραστικές κινήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία χορεύει στον ρυθμό των μεταλλάξεων εν μέσω των επικρίσεων για τη στρατηγική και την διαμάχη της με την AstraZeneca.

«Μπορεί κανείς να συζητήσει σχετικά με την παράδοση και εάν έγινε ο σωστός χειρισμός όχι όμως να αμφισβητήσει την κύρια απόφαση» είπε ο πρωθυπουργός, χωρίς να ασκήσει την παραμικρή κριτική για τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις στη διαδικασία των εμβολιασμών, που έχουν ως αποτέλεσμα αυτή να προχωρά απελπιστικά αργά και να αποδομούνται και οι σχεδιασμοί της Ελλάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε, λοιπόν, την ικανοποίησή του για τη «σωστή», όπως τη χαρακτήρισε, συνολική διαπραγμάτευση τονίζοντας πως οι μικρότερες χώρες θα είχαν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, εάν καλούνταν να διαπραγματευτούν μόνες τους.

«Δεν θα ήθελα να διαπραγματευτώ κατά μόνας με τις μεγάλες φαρμακευτικές» τόνισε ο ίδιος. «Ναι, υπήρξαν περιπλοκές και υπήρξαν προβλήματα, αλλά ας μην χάνουμε τη μεγάλη εικόνα» σημείωσε.

Αλλά πρόσθεσε ότι αμφιβάλλει κατά πόσον η Ελλάδα θα ήταν σε θέση να αποκομίσει τον αριθμό των εμβολίων που τώρα έχει εξασφαλίσει, ενώ το ίδιο πιθανότατα ισχύει και για τα μικρότερα κράτη της Ε.Ε., από την Πορτογαλία έως την Εσθονία, αλλά ακόμη και για μεγαλύτερα μέλη, όπως η Ιταλία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί