Τσιόδρας: Στο Λασίθι επικρατεί η μετάλλαξη του ιού

«Η μετάλλαξη του ιού επικρατεί στο Λασίθι, κυρίως σε ασυμπτωματικούς και μεσήλικες, κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό»

Επιβεβαίωση των πληροφοριών των τελευταίων ημερών για κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού στο Λασίθι έδωσε μιλώντας στη Βουλή ο επικεφαλής της επιτροπή Λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας μάλιστα όχι απλά επιβεβαίωσε πληροφορίες για την ύπαρξη κάποιων κρουσμάτων της μετάλλαξης, αλλά τόνισε πως «η μετάλλαξη του ιού επικρατεί στο Λασίθι, κυρίως σε ασυμπτωματικούς και μεσήλικες, κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό».

Σχετικά με την μετάλλαξη, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως το νέο στέλεχος επικρατεί όταν του δίνονται οι συνθήκες για την μετάδοσή του, ενώ ανέφερε πως αν επικρατήσει η μετάλλαξη στη χώρα μας, τότε θα έχουμε πρόβλημα τον Μάρτιο. Διευκρίνισε μάλιστα πως άλλο είναι η μετάλλαξη και άλλο η παραλλαγή του ιού, καθώς «παραλλαγή σημαίνει πολλές μεταλλάξεις μαζί.

Σε σχέση με τα κρούσματα στα παιδιά (σ.σ. πολλά εκ των οποίων καταγράφονται στον Αγιο Νικόλαο) ο κ. Τσιόδρας είπε: «Η επιδημία ακόμη δεν αφορά σε μεγάλο ποσοστό τα παιδιά, καθώς επίσης δεν νοσούν τόσο σοβαρά. Ωστόσο μπορούν ακόμη να μεταδώσουν ή να κολλήσουν τη νόσο στην οικογένειά τους».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Τσιόδρας: Στο Λασίθι επικρατεί η μετάλλαξη του ιού”

  1. οι νικητές

    Έχω ένα παλιό βιβλίο με ροζ εξώφυλλο και τίτλο Things I wish my mother had told me… Αυτό που δεν ξέχασα είναι η διαπίστωση “καλύτερα να υποφέρεις μέσα στον πλούτο παρά μέσα στη φτώχεια”… Σήμερα, παγκόσμια μέρα του καρκίνου, μια σκέψη με τρελαίνει: Δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα να έχουν όλοι ίσα δικαιώματα ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ; Τόσο δύσκολο είναι σε μια χώρα σαν τη δική μας ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Η ΥΓΕΙΑ;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί