Ισχυρή έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Καστοριά (Βίντεο)

Νύχτα τρόμου στην Καστοριά όπου ισχυρή έκρηξη από άγνωστη αιτία ισοπέδωσε το γνωστό ξενοδοχείο «Τσάμης» και ταρακούνησε σχεδόν όλο το νομό! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο κτίριο δεν υπήρχε κανένας κι έτσι η ανησυχία για ανθρώπινες ζωές περιορίστηκε πολύ γρήγορα.

Όπως αναφέρει το efsyn.gr, λίγο μετά τη 1.30 τα ξημερώματα κι ενώ η πόλη της Καστοριάς προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της μετά το μακρόχρονο λοκντάουν, την ησυχία της νύχτας έσκισε η ισχυρότατη έκρηξη. Ήταν τόσο δυνατή, σύμφωνα με μαρτυρίες, που οι περισσότεροι κάτοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους και βγήκαν στα μπαλκόνια ή στο δρόμο για να αντιληφθούν τι συμβαίνει! Αν και το ξενοδοχείο «Τσάμης» βρίσκεται στις παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος, τζάμια έσπασαν σε γειτονικά κτίρια από το ωστικό κύμα, ενώ δεν αποκλείονται και άλλες ζημιές στη γύρω  περιοχή.

Το ίδιο το τριώροφο κτίριο ισοπεδώθηκε! Αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο κάνουν λόγο για μικρές εστίες φωτιάς που ακολούθησαν και συνέχισαν να καίνε για αρκετή ώρα. Επιτόπου έσπευσε σχεδόν όλη η δύναμη της  πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς, ενώ άνδρες της αστυνομίας για λόγους ασφαλείας απέκλεισαν την περιοχή. Σίδερα, μπετόν, τζάμια και θραύσματα από το ξενοδοχείο έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα 100 μέτρων ενώ οι αρχές απέκλεισαν τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη για λόγους ασφαλείας.  

Η Περιφερειακή διεύθυνση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε ότι κατά δήλωση του ιδιοκτήτη το ξενοδοχείο το τελευταίο χρόνο δεν λειτουργούσε, λόγω των μέτρων για την πανδημία, ήταν κλειστό και δεν υπήρχε κανείς άνθρωπος στις εγκαταστάσεις του. Παρά το καθησυχαστικό νέο, πυροσβέστες και αστυνομικοί δεν σταμάτησαν τις πρώτες ώρες τις αναζητήσεις…

Το ξενοδοχείο «Τσάμης» ήταν δυναμικότητας 80 κλινών και θεωρούνταν από τα καλύτερα της πόλης, αν και ανεγέρθηκε πριν πολλές δεκαετίες. Στα δωμάτιά του έχουν φιλοξενηθεί σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και έχουν γίνει σημαντικές εκδηλώσεις.

Έρευνες για τα αίτια της ισχυρής έκρηξης που προκάλεσε την ολοσχερή καταστροφή του διεξάγουν η πυροσβεστική υπηρεσία και η Ασφάλεια Καστοριάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί