ΣΥΡΙΖΑ: Έστειλαν αμετάφραστο κείμενο στο Ευρωκοινοβούλιο για τον Λαγό

Στην αποκάλυψη που έκανε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι (ότι δηλαδή, 2.00 σελίδες δικογραφίας στα ελληνικά συνόδευαν το αίτημα των ελληνικών Αρχών για την άρση της ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού), εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με σχετική του ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «μετά τη διαφυγή του Χρήστου Παππά μέσα από τα χέρια» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, «μαθαίνουμε πως οι αρχές ολιγώρησαν και στο θέμα της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης ότι η κυβέρνηση είναι υπόλογη «απέναντι στα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«…για την καθυστερημένη συνδρομή της κυβέρνησης στην άρση ασυλίας Λαγού»

Σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σασόλι κατά τη συνάντησή του με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη αποκάλυψε ότι οι ελληνικές αρχές όχι μόνο καθυστέρησαν να αποστείλουν τη δικογραφία για την άρση ασυλίας Λαγού, αλλά και όταν τις έστειλαν ήταν αμετάφραστη!

Τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη των νεοναζί από την ελληνική δικαιοσύνη και μετά τη διαφυγή του Χρήστου Παππά μέσα από τα χέρια του κ. Χρυσοχοίδη, σήμερα μαθαίνουμε πως οι αρχές ολιγώρησαν και στο θέμα της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού σε σχέση με τη συνδρομή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσει επιτέλους να εκθέτει τη χώρα και να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο των ευρωπαϊκών αρχών από εδώ και πέρα.

Σε κάθε περίπτωση απέναντι στα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και απέναντι σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, η κυβέρνηση είναι ήδη υπόλογη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί