Εστία διασποράς μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στον Πύργο – Ένας νεκρός

Ακόμα μία ιδιαίτερα ευαίσθητη δομή έγινε εστία διασποράς του νέου κορονοϊού, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, εν μέσω αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, φόβων για τα μεταδοτικά και επικίνδυνα μεταλλαγμένα στελέχη και τους εμβολιασμούς να συνεχίζονται σε ρυθμούς χελώνας.

Τέσσερις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν χθες με συμπτώματα του νέου κορονοϊού στο νοσοκομείο του Πύργου από μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Βάρδα του Πύργου, ενώ η τοπική ιστοσελίδα Thebest μεταδίδει πως συνολικά επτά είναι τα κρούσματα σε προσωπικό και φιλοξενούμενους.

Στο μεταξύ η ΕΡΤ μετέδωσε πως ένας ηλικιωμένος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΥ Βάρδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια του θανάτου του διερευνώνται, ώστε να διαπιστωθεί εάν κατέληξε λόγω του ιού ή άλλης αιτίας. 

Πρόκειται για δεύτερη δομή ηλικιωμένων στην οποία σήμανε συναγερμός μέσα σε λίγες μέρες, καθώς την περασμένη βδομάδα εστία κορονοϊού έγινε γηροκομείο στο Μαρούσι με δεκάδες ανθρώπους να βρίσκονται θετικοί στον Covid-19. Τουλάχιστον 16 από αυτούς προσβλήθηκαν με το στέλεχος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο το σύνολο των κρουσμάτων εμφάνισε άλμα σε τετραψήφιο αριθμό με τις 652 από τις 1.261 νέες μολύνσεις να εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο, το οποίο βρίσκεται εδώ και μέρες στο «κόκκινο» με αποτέλεσμα να μην αποκλείονται αυστηρότερα μέτρα.

Η κατάσταση στην Αττική μας ανησυχεί, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας χθες στο STAR και πρόσθεσε πως οι νοσηλείες ανεβαίνουν σταθερά σε απλές κλίνες Covid. «Είναι λογικό από τη στιγμή που αίρονται μέτρα – και αυτό πρέπει να γίνει για να πάρει και ανάσα η κοινωνία – η κινητικότητα να οδηγεί σε αυξήσεις των κρουσμάτων. Όμως, πρέπει να το καταλάβουν όλοι, παρά την κούραση των 12 μηνών, ότι ζούμε μέσα σε μία πανδημία, μια τεράστια κρίση δημόσιας υγείας και χάνονται ζωές», τόνισε.

Χθες ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 96 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 19-27 Ιανουαρίου και προέρχονται από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2. Στο σύνολο των 96 δειγμάτων που αναλύθηκαν, 76 πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 31 δείγματα θετικά για το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) τα οποία εντοπίστηκαν όλα στην Αττική. 

Τέλος, ακόμα 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες με αποτέλεσμα οι νεκροί στη χώρα μας να ξεπερνούν επίσημα τους 5.850, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί