Διαψεύδει τις φήμες περί παραίτησής του ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Τρίτης, όπου διαψεύδει τις φήμες ότι έχει ή πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του, και «συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του», ενώ «ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου» – Το ζήτημα είχε ξεκινήσει μετά από σχετική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα που επικαλούνταν δημοσιογραφικές πηγές.

Το  πρωί σήμερα, Τρίτη,  σε ανάρτησή της η συγγραφέας και δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα  έγραψε πως η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη φέρεται να ζήτησε την παραίτηση του κ. Λιγνάδη, χωρίς να αναφέρει τον λόγο, επικαλούμενη δημοσιογραφικές πηγές που δεν κατονόμαζε.  

Η ανάρτηση της προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου που λίγο αργότερα ανακοίνωνε ότι «οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη «αξιόπιστη πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες.»  

Τελικά το απόγευμα, ο Δημήτρης Λιγνάδης εξέδωσε και ο ίδιος επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως». «Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου» σημειώνει μεταξύ άλλων.

 Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε οριστεί καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον Αύγουστο του 2019 και η θητεία του είναι τριετής. Στο παρελθόν είχε διατελέσει διευθυντής της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, αναπληρωτής Διευθυντής στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.  

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του: «Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.»

Έλενα Ακρίτα: Υπάρχουν ή όχι καταγγελίες για τον Δ. Λιγνάδη

Μετά και την εξέλιξη με την ανακοίνωση του Δ. Λιγνάδη, η Έλενα Ακρίτα επανέρχεται στο θέμα, τονίζοντας: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης διαψεύδει την ειδηση. Η Μενδώνη στην ανακοίνωσή της ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει. Αν δεν υπάρχουν καταγγελίες για τον κ. Λιγνάδη και συνεπώς δεν “τον παραιτούν” όπως γνωρίζω, θα τού ζητήσω συγγνώμη. Αν όμως υπάρχουν και δεν “τον παραιτούν”, τότε η πράξη της Μενδώνη είναι μια καθαρά πολιτική επιλογή που θα κριθεί ανάλογα».

Με πληροφορίες από lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί