Άρση τηλεφωνικού απορρήτου ζητά η οικογένεια Βαλυράκη

Μήνυση στην Εισαγγελία Χαλκίδας κατέθεσε χθες το πρωί μέσω των συνηγόρων της η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα του Ευβοϊκού. Τυπικά η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά αγνώστων. Μέσω αυτής ωστόσο η οικογένεια ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές και το Λιμενικό, που έχει την ευθύνη της προανάκρισης, να προχωρήσει στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου ενός συγκεκριμένου κύκλου υπόπτων. Πρόκειται για επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής, που σταθμεύουν τα σκάφη τους στο λιμανάκι της Ερέτριας. Κοντά δηλαδή στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο πρώην υπουργός. 

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η οικογένεια ζητεί να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς φέρεται να έχει συγκεντρώσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στο διάστημα από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. της Κυριακής, συνολικά 6 επαγγελματικά σκάφη απέπλευσαν από το λιμάνι της Ερέτριας, παρά τα όσα αντίθετα δήλωσαν οι ψαράδες ενώπιον του Λιμενικού. Κατά μία εκδοχή, οι πληροφορίες προέκυψαν από βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας καταστήματος που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Ερέτριας και απεικονίζει με ευκρίνεια τον απόπλου και κατάπλου των σκαφών.

Το οπτικό υλικό φέρεται να δόθηκε την Κυριακή στα στελέχη της τοπικής λιμενικής αρχής που έχουν την ευθύνη της έρευνας. Μέσω της διαδικασίας άρσης απορρήτου που ζητεί από την Εισαγγελία, η οικογένεια ευελπιστεί να συγκεντρώσει στοιχεία για το στίγμα το κινητών τηλεφώνων και άρα για τις κινήσεις των κατόχων τους το μοιραίο για τον 78χρονο Σήφη Βαλυράκη πρωινό της 24ης Ιανουαρίου. Για τον ίδιο λόγο, το Λιμενικό φέρεται να έχει αφαιρέσει τη συσκευή GPS από τα αλιευτικά σκάφη της περιοχής (σ.σ. όσα τουλάχιστον από αυτά διέθεταν).

Τη Δευτέρα η τοπική λιμενική αρχή, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 50 καταθέσεις για την υπόθεση, σχημάτισε δικογραφία για ψευδορκία εις βάρος δύο ψαράδων. Εξεταζόμενοι στο πλαίσιο της έρευνας και οι δύο είχαν αρνηθεί ότι είχαν πάει για ψάρεμα το πρωί της Κυριακής. Ωστόσο, από την εικόνα ενός drone που πετούσε στην περιοχή προέκυψε ότι οι βάρκες τους, το επίμαχο διάστημα, δεν βρίσκονταν στο λιμάνι της Ερέτριας. Ο πρώτος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν είχε πάει για ψάρεμα, όπως ρωτήθηκε, αλλά για να φορτίσει την μπαταρία του σκάφους του. Ο δεύτερος, αντίστοιχα, είπε ότι η ανακολουθία στην κατάθεσή του οφείλεται στο γεγονός ότι δεν θυμόταν με ακρίβεια τις ώρες απόπλου και κατάπλου του. 

Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη που θα αποκαλύψει εάν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε πέφτοντας από το φουσκωτό από την προπέλα του σκάφους του ή χτυπήθηκε από άλλο σκάφος δεν είχε έως χθες ολοκληρωθεί. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί