Αποχωρεί από CEO της Amazon ο Τζεφ Μπέζος

Η Amazon ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Τζεφ Μπέζος θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου μέσα στη χρονιά, θέση που κατείχε από τότε που ίδρυσε την εταιρεία, πριν από σχεδόν 30 χρόνια.

Η εταρεία ανέφερε ότι ο Μπέζος θα αντικατασταθεί το φθινόπωρο από τον Andy Jassy, ο οποίος διευθύνει την επιχείρηση cloud της Amazon. Τότε ο Μπέζος θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας.

Σε κείμενο που απηύθυνε μέσω του blog του προς τους εργαζόμενος, ο Μπέζος είπε ότι σκοπεύει να επικεντρωθεί σε νέα προϊόντα και σε πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην Amazon. Είπε επίσης ότι θα έχει περισσότερο χρόνο για δευτερεύοντα έργα: την εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος Blue Origin, την εφημερίδα που κατέχει, την Washington Post, καθώς και τη φιλανθρωπική του δράση.

Από παιδί ο Μπέζος είχε μαγευτεί από τους υπολογιστές. Πήρε πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και στη συνέχεια εργάστηκε σε πολλές εταιρείες της Wall Street.

Το 1995 ίδρυσε την Amazon ως διαδικτυακό βιβλιοπωλείο και το μετέτρεψε σε μεγαθήριο που πουλά σχεδόν τα πάντα. Στην πορεία έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί