Ζημιές από τις πλημμύρες στη Σάμο – Κλειστά τα σχολεία

Βούλιαξε το λιμάνι στο Καρλόβασι, απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τα σπίτια τους

Πλημμυρικά φαινόμενα και ζημιές έχει προκαλέσει στη Σάμο η έντονη κακοκαιρία. Το λιμάνι στο Καρλόβασι βούλιαξε κυριολεκτικά από την έντονη νεροποντή, ενώ οι πλημμύρες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα σε όλη την πόλη.

Λόγω των πολύ δυσμενών και επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, με απόφαση του δημάρχου, Αλέξανδρου Λυμπέρη θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Δυτική Σάμο (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο) κλειστά για την ασφάλεια των παιδιών.

Μεγάλα προβλήματα στους δρόμους

Κακοκαιρία - Σάμος: Κλειστά τα σχολεία - Ζημιές από τις πλημμύρες

samos2.jpg

Μεγάλα είναι το προβλήματα με τους δρόμουςνα έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμια και με όλους τους εμπλεκομένους φορείς να βρίσκονται επί ποδός από τα χαράματα

Επιπλέον, διερχόμενοι οδηγοί κάνουν λόγο για κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις κι αν δεν παρίσταται σοβαρός λόγος.samos1.jpg

Σοβαρή κατολίσθηση υπάρχει σε πλαγιά κοντά στο Παλαιό Καρλόβασι και ήδη απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους πολίτες προκειμένου να είναι ασφαλείς.

Πολλά σημεία του Καρλοβάσου αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω των φερτών υλικών,  ενώ και οι εργάτες της Δυτικής Σάμου ξεκίνησαν παρεμβάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης. Στο Λιμάνι Καρλοβάσου από νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο κοινοτάρχης Καρλοβασου κ. Μανόλης Νικολού και ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος κ .Παναγιώτης Λυμπέρης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί