«Βούλιαξε» η Σάμος – Πλημμυρισμένα σπίτια, κατολισθήσεις και κλειστά σχολεία

Πλημμυρισμένα σπίτια, καταλισθήσεις, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη. Προβλήματα στις περιοχές Καρλοβάσου και Ηραίου

Από τα ξημερώματα της Τρίτης έντονη βροχόπτωση σημειώνεται στη Σάμο με πλημμυρικά φαινόμενα. Στο λιμάνι του Καρλοβάσου έσπασε ρέμα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή, ενώ στην πλαγιά της Αγίας Τριάδας σημειώθηκαν καταλοσθίσεις, όπως επίσης και στον δρόμο για Λέκκα και Κοσμαδαίους.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 20 άνδρες έχουν επέμβει σε περιστατικά σε επιχειρήσεις και σπίτια στην οδό Γοργύρα και στο λιμάνι. Σύμφωνα με τον διοικητή της, Γιώργο Μιαούλη, ο οποίος συντονίζει την όλη επιχείρηση, 29 είναι οι κλήσεις που έχουν δεχτεί για άντληση υδάτων.

Στην παραλιακή λεωφόρο είναι απροσπέλαστο το τμήμα από το ύψος του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου ως το λιμάνι, ενώ στην περιοχή της Αγίας Τριάδας έπεσε τμήμα πλαγιάς με αποτέλεσμα λάσπες να μπουν σε παρακείμενη οικία προκαλώντας ζημιές. Η οικογένεια που διέμενε στην οικία μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο του Καρλοβάσου με παρέμβαση του Δήμου Δυτικής Σάμου, ενώ με εντολή της Πολιτικής Προστασίας εκκενώθηκαν άλλα 4 σπίτια στην συγκεκριμένη περιοχή. Από τα ορμητικά νερά παρακείμενου ρέματος δεν γλίτωσε ούτε το οινοποιείο του ΕΟΣ. Τεράστιες ποσότητες νερού μπήκαν στις υπόγειες δεξαμενές του οινοποιείου με αποτέλεσμα να καταστρέψουν 200 τόνους περίπου κρασιού.

Στην περιοχή του Ηραίου το ρέμα της περιοχής υπερχείλισε παρασύροντας φερτά υλικά στους δρόμους του οικισμού, που για αρκετή ώρα ήταν απροσπέλαστοι. Επίσης πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων και κλήθηκε η Π.Υ Σάμου για την άντληση των υδάτων.

Σάμος πλημμύρα
EUROKINISSI

Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο ρέμα που ξεκινά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και περνά μπροστά από το Γηροκομείο της πόλης, όπου άμεσα έσπευσαν τα συνεργεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου για να καθαρίσουν το δρόμο από την λάσπη και τα φερτά υλικά.

Από τη διασταύρωση της Ζερβού έως την Κοινότητα των Μυτιληνιών, υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων, στην περιοχή Πλατανάκι προς Μυτιληνιούς, επίσης έχουν πέσει κορμοί δέντρων και εφιστάται η προσοχή των οδηγών. Όλα τα συνεργεία Δήμων και Περιφέρειας βρίσκονται επί ποδός για να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Στο οδικό δίκτυο υπάρχουν κατολισθήσεις και συνιστάται η αποφυγή της κυκλοφορίας με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Αλέξανδρο Τατούρη, να χαρακτηρίζει το φαινόμενο ακραίο και να ζητά τον περιορισμό των άστοχων μετακινήσεων.

Με απόφαση του δημάρχου, όλες οι σχολικές μονάδες της Δυτικής Σάμου (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) δεν λειτούργησαν την Τρίτη 2/2.

Συγκεκριμένα, παρέμειναν κλειστά:

  • το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Κοινότητας Βουρλιωτών της Δημοτικής Ενότητας Βαθέος
  • το Δημοτικό Σχολείο της Κοινοτήτας Παγώνδα
  • το Νηπιαγωγείο Ηραίου
  • το Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο της Κοινότητας Πύργου της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί