Προαναγγελία Αρκουμανέα για «τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων» σήμερα

“Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων”

Ο ημερήσιος απολογισμός των κρουσμάτων κορωνοϊού μπορεί να φτάσει ακόμη και σήμερα σε τετραψήφιο αριθμό σήμερα, προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Χθες, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 543 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και 33 θανάτους μέσα σε 24 ώρες.

Τα μισά από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν, για μία ακόμη ημέρα, στην Αττική.

Πλέον στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 157.495 μολύνσεις και 5.829 θάνατοι.

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης δήλωσε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown.

Η εξέλιξη της επιδημίας «είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα – μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα». «Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη», ανέφερε ο κ. Ταραντίλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί