Παραδέχεται ότι υπάρχουν 253.700 «υπό διερεύνηση δείγματα» από τεστ ο Κοντοζαμάνης

«Πώς είναι δυνατόν το Υπουργείο Υγείας να ομολογεί, χωρίς ίχνος ντροπής, ότι “εκκρεμούν καταχωρήσεις εκατοντάδων χιλιάδων τεστ” και να μη λαμβάνει κανείς την ευθύνη για την εν λόγω ανικανότητα του περίφημου «επιτελικού κράτους;»

Ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη ότι υπάρχουν 253.700 «υπό διερεύνηση δείγματα» από τεστ κορωνοϊού, επαναφέροντας στην επικαιρότητα και τις καταγγελίες για «διπλά βιβλία».

Δείτε: Καταγγελία από την Δώρα Αυγέρη: Ο ΕΟΔΥ επεξεργάζεται τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα ασθενών με Covid-19

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής νομιμοποιούν τη συλλογή προσωπικών δεδομένων από τον ΕΟΔΥ

Ο ίδιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη σημείωσε αρχικά ότι «ίσως έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα στο πως γίνεται κατανοητός ο όρος υπό διερεύνηση».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι τα εν λόγω δείγματα δεν είναι αδιευκρίνιστα αλλά εκκρεμή και πως «αν και μπορεί να μην έχουν οριστικοποιηθεί καν τα αποτελέσματα από χρήστες και νοσοκομεία, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ήταν θετικά ή ότι δεν συμπεριελήφθησαν στην επιδημιολογικού τύπου αναφορά. Επομένως, όλα τα θετικά κρούσματα είναι καταγεγραμμένα και έχει ακολουθηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης».

Ως εκ τούτου προκύπττει το εύλογο ερώτημα πώς, από τη στιγμή κατά την οποία τα αποτελέσματα των τεστ μπορεί «να μην είχαν καν οριστικοποιηθεί», είναι βέβαιο ότι ανάμεσα σε αυτά δεν υπήρχαν θετικά κρούσματα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας η μη καταχώρηση των εν λόγω δειγμάτων οφείλεται στην πίεση που δέχθηκε το σύστημα Υγείας. Παράλληλα αναφέρθηκε και σε «τεχνικό ζήτημα το οποίο δεν αλλάζει την εικόνα που έχουμε για την πανδημία στη χώρα», αφού «χρειάστηκε να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες ψηφιακές διασυνδέσεις» (σ.σ. από την ΗΔΙΚΑ).

Πάντως αναφορικά με την εν λόγω παραδοχή Κοντοζαμάνη αναρωτιέται κανείς σε ποια δεδομένα βασίζονται οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την κυβέρνηση και οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όταν μιλάμε μάλιστα για εκατοντάδες χιλιάδες «υπό διερεύνηση» ή υπό καταχώρηση δειγμάτων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, από την πλευρά του κάνει λόγο για «αόριστη απάντηση του αναπληρωτή υπουργού» και για «επιτελικό κράτος που αγνοείται».

«Πώς είναι δυνατόν το Υπουργείο Υγείας να ομολογεί, χωρίς ίχνος ντροπής, ότι “εκκρεμούν καταχωρήσεις εκατοντάδων χιλιάδων τεστ” και να μη λαμβάνει κανείς την ευθύνη για την εν λόγω ανικανότητα του περίφημου «επιτελικού κράτους;», σχολιάζει ο Γ. Σαρακιώτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί