Κρήτη: Για δολοφονία κάνει λόγο η οικογένεια του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του στο σκάφος

Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Κυριακής στην Κρήτη, όταν ένα ιστιοφόρο σκάφος – αξίας ενός εκατ. λιρών – βυθίστηκε με συνέπεια ένας ηλικιωμένος από τη Βρετανία που επέβαινε σε αυτό, να βρει τραγικό θάνατο κατά τη βύθιση.

Δείτε: Κρήτη- τραγωδία: Βυθίστηκε σκάφος – Ένας νεκρός (φωτο)

Κρήτη: Η άγνωστη ιστορία του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του στο σκάφος

Σύμφωνα με όσα έγιναν αρχικά γνωστά και με βάση τις δηλώσεις του δύτη που ανέσυρε την σορό του άτυχου Βρετανού, ονόματι Χιού Κλερ Μπράντλεϊ Ρόμπερτς, δεν βρέθηκαν σημάδια εγκληματικής ενέργειας.

Ωστόσο, η οικογένειά του άφησε, μιλώντας στη The Sun, υποψίες για το αντίθετο, φοβούμενη πως «δεν ήταν τυχαίο περιστατικό», καθώς ο 74χρονος συνταξιούχος Εισαγγελέας είχε «αρκετές διαμάχες για ακίνητα τα τελευταία χρόνια». Σημειώνεται πως ο Ρόμπερτς ζούσε στο χωριό Ραμνή Χανίων τα 12 τελευταία χρόνια με τη σύζυγό του,  την οποία, ωστόσο, «έχασε» πριν λίγο καιρό.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως ο σκύλος του άτυχου Βρετανού, επέζησε από το ναυάγιο και φάνηκε να προσκολλάται πάνω στο κατάρτι, γαβγίζοντας απεγνωσμένα για τον τον ιδιοκτήτη του.

skylos_1

«Μπορεί να μην υπήρχαν σημάδια ή μώλωπες στο σώμα του που να υποδηλώνουν πάλη, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί», ανέφερε πηγή της αστυνομίας στη «The Sun». «Μπορεί για παράδειγμα να πέθανε από ασφυξία. Θεωρούμε πολύ ύποπτο ότι ένα τόσο μεγάλο σκάφος, ένα σκάφος μήκους τουλάχιστον 20 μέτρων, βυθίστηκε σε λίγη ώρα» πρόσθεσε η πηγή, περιπλέκοντας περισσότερο την υπόθεση.

Μια γυναίκα που είδε το σκάφος να βυθίζεται και κάλεσε την ακτοφυλακή το πρωί της Κυριακής, είπε στη «The Sun»: «Ήμουν η πρώτη που πλησίασα τη σκηνή. Όταν έφτασα εκεί είδα τον άνδρα να επιπλέει και ο σκύλος στον κατάρτι να μην μπορεί να κινηθεί. Ήταν προφανές ότι πνίγηκε, ξαπλωμένος δίπλα στη βάρκα και το χέρι του μπλέχτηκε με το σχοινί».agglos_1Με βάση τις μαρτυρίες, εκτός από το ιστιοπλοϊκό στο οποίο διέμενε κατά καιρούς, ο Ρόμπερτς, που ήταν γνωστός στους ντόπιους σαν ένας «εκκεντρικός πλούσιος», διατηρούσε σίγουρα μία κατοικία στην περιοχή του Αποκόρωνα και πιθανόν να έχει ακόμα ένα σπίτι στην ίδια περιοχή. Μάρτυρες από την περιοχή της Σούδας ανέφεραν ότι στο σκάφος τον επισκεπτόταν διάφορα άτομα και μάλιστα το τελευταίο διάστημα υπήρχε ακόμα ένας άντρας ο οποίος έμενε εκεί. Το σκάφος βρίσκεται πάνω από πέντε χρόνια δεμένο αρόδου σε εκείνο το σημείο, ενώ στο παρελθόν ήταν δεμένο στην προβλήτα του ναυταθλητικού Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βρετανός έβγαλε το σκάφος από την προβλήτα καθώς άγνωστοι είχα μπει μέσα σε αυτό και το είχαν διάρρηξει πριν από μερικά χρόνια.

Επίσης, όπως αναφέρει το protothema.gr, πριν από δύο χρόνια ο άτυχος Βρετανός, είχε καταγγείλει στις Αρχές ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει το σκάφος και τον είχαν ληστέψει. Επιπλέον, τα άτομα που είχαν κάνει τη ληστεία, είχαν δέσει τον άτυχο Βρετανό στο σκάφος, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να παραμένει εκεί για δύο μέρες μέχρι που τον εντόπισαν οι ντόπιοι. Οι ανακριτικές αρχές του λιμεναρχείο Χανίων διερευνούν την υπόθεση ενώ αναμένεται και η ιατροδικαστική έρευνα η οποία θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί