ΚΚΕ Ηρακλείου: «Πάει πολύ να προειδοποιεί ο Υπουργός .. για “τα χειρότερα που είναι να’ρθουν”»

Ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού ανάπτυξης για πιθανό lockdown με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου εξέδωσε το ΚΚΕ.

Δείτε επίσης: Ο Γεωργιάδης κουνά το δάχτυλο στους Κρητικούς: Απειλεί να… κάνει “κόκκινο” το Ηράκλειο και να κλείσει πάλι τα μαγαζιά! (βίντεο)

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Οι τελευταίες εικόνες που βλέπουμε στο κέντρο της πόλης μας, στους εμπορικούς δρόμους γύρω από τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα αλλά και μέσα σε αυτά, είναι αποτέλεσμα της επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης. 

Είναι αποτέλεσμα του γεγονότος πως από το άνοιγμα του τουρισμού πέρυσι στην σεζόν, μέχρι τις τελευταίες ημέρες του λιανικού εμπορίου, η κυβέρνηση παρά τις κορώνες για «άνοιγμα με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία» δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στην τήρηση των πρωτοκόλλων προστασίας της υγείας του λαού και μέσα στα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις επιχειρήσεις του εμπορίου, με γνώμονα το κέρδος των μεγάλων ομίλων που εδρεύουν άλλωστε και στο κέντρο της πόλης μας. 

Και μάλιστα την ίδια στιγμή, που μια μεγάλη μερίδα των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων στην πόλη μας είναι καταδικασμένοι στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους και στην ανεργία, όταν οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις έχουν εισπράξει τεράστια ποσά και την περίοδο με το clickaway αλλά και την τωρινή, σε αντίθεση με τους τζίρους τους δικούς τους. 

Πάει πολύ λοιπόν να προειδοποιεί ο Υπουργός .. για «τα χειρότερα που είναι να’ρθουν», την στιγμή που το άνοιγμα των καταστημάτων καθορίζεται με γνώμονα και όρους που επιτάσσει το μεγάλο κεφάλαιο και η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν οι ίδιες οι επιδημιολογικές έρευνες, τα σωματεία των εργαζομένων στον κλάδο με δεκάδες καταγγελίες καθημερινά αποδεικνύουν πως οι μεγάλοι χώροι δουλειάς στο εμπόριο αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού. 

Όσο κι αν κουνάει το δάχτυλο στον λαό και την νεολαία ο Υπουργός και η κυβέρνηση, βάζοντας μπροστά την «ατομική ευθύνη» των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων της πόλης μας, η απουσία της κρατικής ευθύνης που είναι αυτή που προκαλεί το άνοιξε-κλείσε των επιχειρήσεων, «βγάζει μάτι» όπως λέει ο λαός μας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί