Εξοργισμένοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»: Τους ρίχνουν την ευθύνη για την διασπορά του ιού

Αντιδράσεις από τη δήλωση της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ότι οι εργαζόμενοι «αμέλησαν» να εμβολιαστούν

Την οργή τους αναφορικά με τις δηλώσεις της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεδωρίδου ότι το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» επέδειξε «αμέλεια» όσον αφορά στον εμβολιασμό του, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εργαζομένωνΚώστας Πετρόπουλος δήλωσε ότι δεν υπήρξε αμέλεια των εργαζομένων και ότι «είναι ντροπή να το λένε αυτό, όταν στην Α’ παθολογική οι γιατροί ένιωθαν διαρκώς απροστάτευτοι. Είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία τι συμβαίνει μέσα στο νοσοκομείο. Κάποιοι γιατροί λοιπόν κόλλησαν μετά την πρώτη δόση και κάποιοι δεν πρόλαβαν να την κάνουν».

Ο ίδιος απαντώντας στις δηλώσεις της της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών πρόσθεσε ότι «δεν αποφασίζει το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι πότε έρχεται η σειρά τους να εμβολιαστούν».

Παράλληλα ο ίδιος μιλώντας στο newsit.gr επεσήμανε ότι «πολλοί από όσους νόσησαν με τη βρετανική μετάλλαξη είχαν προλάβει να κάνουν την α’ δόση και μάλιστα μια γιατρός την είχε κάνει και από τους πρώτους. Είναι γνωστά πια τα δεδομένα της μικρής ακόμα ανοσίας μετά την α’ δόση και έχουμε αρκετά τέτοια παραδείγματα και στην Ελλάδα ήδη, ανθρώπων δηλαδή που κόλλησαν από την Α’ στη Β’ δόση».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Πετρόπουλος επέρριψε ευθύνες στο πώς γίνεται η διαχείριση των κρουσμάτων στο νοσοκομείο, ότι οι συνοδοί των ασθενών έμπαιναν ανενόχλητοι στις κλινικές.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεδωρίδου δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το εμβολιαστικό πρόγραμμα ότι «αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη, ας ελπίσουμε ότι είναι και εξαίρεση, το γεγονός ότι σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας μας, όπως το νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας, παρουσιάστηκε μια ενδονοσοκομειακή διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που ήτανε ανεμβολίαστο. Το ποσοστό του εμβολιασμού σε αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα ήταν εξαιρετικά χαμηλό. Από αμέλεια; Από δυσπιστία; Από κόπωση αμέλησαν κυρίως οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές, λιγότερο οι γιατροί, να εμβολιαστούν;».

Τις μαρτυρίες των εργαζομένων του νοσοκομείο επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος δήλωσε στο in.gr ότι ο «Άγιος Ανδρέας» είναι «ξέφραγο αμπέλι».

Όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος, στο εν λόγω νοσοκομείο δεν γίνονται επαρκή τεστ ούτε στους υγειονομικούς ούτε στους ασθενείς ούτε σε όσους εισέρχονται στους χώρους του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί