Έφη Αχτσιόγλου: Κυβέρνηση αυτάρεσκη και προκλητική μπροστά στην οικονομική καταστροφή

«Η πολιτική μη ουσιαστικής στήριξης και τα αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης, κυρίως με τη μορφή δανείων, οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη το 2020, ενώ το χρέος των επιχειρήσεων διογκώνεται», τόνισε μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

«Ο σεξισμός δεν είναι μία κατάσταση εξαίρεσης, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο στις ζωές των γυναικών.Προέρχεται από μία πατριαρχική αντίληψη ότι οι γυναίκες συνιστούν αντικείμενο, και ως εκ τούτου υπάρχει μία -ακόμη και υπόγεια- διαρκής υπονόμευση και υποτίμησή τους», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

«Η κουλτούρα βιασμού είναι απόρροια αυτής της αντίληψης, η οποία δυστυχώς ενυπάρχει πολύ βαθιά στην ελληνική κοινωνία. Το πιο κρίσιμο είναι να αρχίσουν οι γυναίκες να μιλάνε», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «αυτό που συμβαίνει μετά την πρωτοβουλία της Σοφίας Μπεκατώρου, παρότι φέρνει στο φως δυσάρεστες καταστάσεις,είναι εξαιρετικά σημαντικό για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε μία πιο προοδευτική κατεύθυνση».

Καταστροφική η διαχείριση της πανδημίας

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση είναι καταστροφική, γιατί την αντιμετωπίζει ως ζήτημα επιβολής και άρσης του λοκ-ντάουν. Όμως η δουλειά της είναι να προλαμβάνει, με μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, με μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός σε εργασιακούς χώρους, μέσα μαζικής μεταφοράς και σχολεία. Πράγματα που δεν έκανε».

Στην οικονομία, υπογράμμισε, «η ΝΔ δεν στήριξε τους εργαζόμενους,δεν ενίσχυσε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με απευθείας επιχορηγήσεις, ώστε να διατηρήσουν στοιχειωδώς το εισόδημά τους, να συγκρατηθεί το ΑΕΠ και να μην έχουμε μεγάλη ύφεση. Η πολιτική μη ουσιαστικής στήριξης και τα αποσπασματικά μέτρα, κυρίως με τη μορφή δανείων, οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη το 2020, ενώ το χρέος των επιχειρήσεων διογκώνεται».

«Το εισόδημα των εργαζομένων έχει καταρρεύσει»

Επισήμανε, παράλληλα, ότι «το εισόδημα των εργαζομένων έχει καταρρεύσει,1 στα 3 νοικοκυριά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, μισές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην εστίαση είναι έτοιμες για λουκέτο και η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα κάνει όλα σωστά. Δεν  είναι μόνο η απόσταση που τη χωρίζει από την πραγματικότητα, αλλά και η εξοργιστικά προκλητική της στάση απέναντι στους φορείς της πραγματικής οικονομίας.Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως αν θέλουν οι επιχειρηματίες της εστίασης μπορούν να του παραδώσουν τα κλειδιά τους,η κυβέρνηση είναι και εριστική».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε, τέλος, ότι «είναι αναγκαία η ρύθμιση των χρεών με κούρεμα της βασικής οφειλής, η μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση και η οικονομική υποστήριξη για διατήρηση των θέσεων εργασίας, ώστε να μην γίνουν μαζικές απολύσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί