Παράταση ενός έτους στις προθεσμίες για τακτοποίηση αυθαιρέτων

Παράταση ενός χρόνου στις καταληκτικές ημερομηνίες για την ολοκλήρωση των δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων.

Παρατείνεται για έναν χρόνο η υποβολή δικαιολογητικών για τα αυθαίρετα, σύμφωνα με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος μετά από αίτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι διαδοχικές και η πρώτη από αυτές λήγει, κατόπιν των παρατάσεων που έχουν ήδη δοθεί. Με την προωθούμενη ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι καταληκτικές ημερομηνίες για τις προθεσμίες για την περαίωση δηλώσεων και υποβολή σχεδίων – δικαιολογητικών για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, μετατίθενται εντός του 2022 και ειδικότερα στις ημερομηνίες 8 Φεβρουαρίου 2022, 8 Μαΐου 2022 και 8 Αυγούστου 2022.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δικαιολογητικών για τις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4178/2013 (οι οποίες δεν μεταφέρονται στον ν. 4495/2017) και για τις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4014/2011 (που έχουν μεταφερθεί στον ν. 4178/2013) καθίσταται αναγκαία, καθώς λόγω της πανδημίας υφίσταται μεγάλος αριθμός αιτημάτων μηχανικών που αντιμετωπίζουν σημαντική δυσχέρεια στην εμπρόθεσμη συγκέντρωση και καταχώρηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Μάλιστα η σχετική ρύθμιση θα ενταχθεί σε σχέδιο νόμου και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί