Οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλουν την διοίκηση για αυταρχική συμπεριφορά

“Φαίνεται ότι ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου έχει αναλάβει ιδιαίτερο ρόλο να προσβάλλει, να μειώνει και να υποτιμά τους εργαζόμενους, ακόμη και με μεθόδους bullying”

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ μέσω της οποίας καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου για αυταρχική συμπεριφορά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου για την αυταρχική συμπεριφορά της, η οποία έχει εκδηλωθεί αρκετές φορές από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της. 

Δεκάδες καταγγελίες έχουν φτάσει στο σωματείο μας από εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμίδων για την προσβλητική και επιθετική συμπεριφορά προς αυτούς. Φαίνεται ότι ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου έχει αναλάβει ιδιαίτερο ρόλο να προσβάλλει, να μειώνει και να υποτιμά τους εργαζόμενους, ακόμη και με μεθόδους bullying. Απαράδεκτη, ειρωνική και απαξιωτική είναι και η συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στους εκπροσώπους των εργαζομένων και των γιατρών στο ΔΣ του νοσοκομείου. Η κατάσταση αυτή έχει πια παρατραβήξει. 

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους του αναπληρωτή διοικητή και να επανέλθει η ισορροπία στον εργασιακό μας χώρο. 

Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου να ασχοληθεί επιτέλους με τα ουσιαστικά προβλήματα του νοσοκομείου!

Στην προσπάθειά της να εμφανίσει ένα νοσοκομείο δήθεν θωρακισμένο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η διοίκηση δεν διστάζει να αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο με αυταρχικές αποφάσεις, υποβαθμίζοντας συλλογικά όργανα και το επιστημονικό συμβούλιο, επιχειρώντας να τα καταστήσει διακοσμητικά στοιχεία. 

Κάθε φορά που υπηρεσιακά στελέχη και εργαζόμενοι εκφράζουν υπηρεσιακή άποψη σε ζητήματα της καθημερινής λειτουργίας του νοσοκομείου, η διοίκηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους εκφέρουν αντίθετη άποψη από τη δική τους. 

Παράλληλα, αυτό που δεν μπορεί να ανεχτεί η διοίκηση είναι το δικαίωμα του σωματείου να έχει άποψη που αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική. Ενοχλείται από τις φωνές που αναδεικνύουν τις ελλείψεις του νοσοκομείου και την πραγματική αιτία των προβλημάτων, η οποία δεν είναι άλλη από τη διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης της υγείας, την πολιτική που προωθεί τη λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις. 

Οι επιθέσεις αυτές είναι συνέχεια της αυταρχικής τακτικής των διοικήσεων πολλών νοσοκομείων και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια έντασης της καταστολής, με την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου», ώστε να προωθεί ανενόχλητη την επίθεση σε όσα εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες έχουν απομείνει.  

Δεν πρόκειται όμως να μας κλείσουν το στόμα. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι ούτε θα ζητήσουμε την έγκρισή τους για να διαδηλώνουμε και να δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών. 

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Οι εργαζόμενοι έχουν λόγο και εκφράζονται. Το σωματείο θα συνεχίσει να στηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ασθενών για ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί