Καταγγελία των Ενεργών Πολιτών: Η οικονομική επιτροπή προσπαθεί να ακυρώσει απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου

“Ούτε διορισμένες πλειοψηφίες, ούτε εκλογικοί νόμοι και νομοθετικές αλχημείες μπορούν πλέον να καλύψουν τη «γύμνια του βασιλιά»”

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες, μέσω της οποίας καταγγέλλει την δημοτική αρχή για έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έπειτα από απόφαση της οικονομικής επιτροπής -η σύνθεση της οποίας δεν αντιστοιχεί στο εκλογικό αποτέλεσμα-προσφεύγει στην επιτροπή του άρθρου 152 (Κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων) για να προσβάλλει απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου η οποία μάλιστα έχει την έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης, με σκοπό να την ακυρώσει.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους οι Ενεργοί Πολίτες αναφέρουν:

Οικονομική Επιτροπή εναντίον Δημοτικού Συμβουλίου

Η έλλειψη σεβασμού της Δημοτικής αρχής στις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η σύνθεση του οποίου απεικονίζει την βούληση των πολιτών, όπως αυτή εκφράστηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές την οδήγησε σε άλλη μια απονενοημένη και αντιδημοκρατική ενέργεια.

Έπειτα από απόφαση της οικονομικής επιτροπής -η σύνθεση της οποίας δεν αντιστοιχεί στο εκλογικό αποτέλεσμα-προσφεύγει στην επιτροπή του άρθρου 152 (Κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων) για να προσβάλλει απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου η οποία μάλιστα έχει την έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης, με σκοπό να την ακυρώσει. Αλήθεια ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;

Μήπως να γίνει μία προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας να καταργηθεί το δημοτικό συμβούλιο και να μείνουν μόνο οι επιτροπές;Ούτε διορισμένες πλειοψηφίες ,ούτε εκλογικοί νόμοι και νομοθετικές αλχημείες μπορούν πλέον να καλύψουν τη «γύμνια του βασιλιά»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί