Διευθυντής Β’ ΜΕΘ του «Παπαπανικολάου» για το άνοιγμα των σχολείων: Κατηγορηματικά είναι λάθος, παίζουν με τη φωτιά

«Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες»

Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει από σήμερα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εξέφρασε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαπανικολάου».

«Κατηγορηματικά είναι λάθος. Παίζουν με τη φωτιά. Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες» υπογράμμισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, δεν μπορεί να διανοηθεί πώς έγινε η επιλογή αυτή, από τη στιγμή που υπάρχουν τρία στοιχεία «εναντίον μας». Δηλαδή, ο καιρός που ευνοεί τον ιό, οι μεταλλάξεις που προκαλούν παγκόσμια ανησυχία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχουμε εμβόλια, και τρίτον η υπερκινητικότητα που αυξάνει τη διασπορά.

«Είμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος με όλα τα δεδομένα» τόνισε ο Ν. Καπραβέλος.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαπανικολάου» εκτίμησε ότι οι επιστήμονες δέχθηκαν πιέσεις για να δώσουν το «πράσινο φως» προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία. «Φοβάμαι ότι θα το πληρώσουμε ακριβά» σημείωσε με νόημα.

Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι έτσι όπως πάμε, «θα φτάσουμε στην ανάγκη να κάνουμε ένα lockdown χειρότερο του Μαρτίου». «Πριν φτάσουμε σ’ αυτό, έχω πει ότι δεν αρκούν τα μέτρα προστασίας – μάσκες, αποστάσεις. Θέλει και περιοριστικά μέτρα», τόνισε χαρακτηρίζοντας ιλαροτραγωδία να μην επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα και την ίδια ώρα να κάνουμε τα στραβά μάτια στο συνωστισμό στην αγορά και στα λεωφορεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί