Κατά της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια ο Γ. Σουφλιάς

“Δεν είναι καλή ιδέα”

Την αντίθεσή του στην προωθούμενη από το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη ρύθμιση για τη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας εξέφρασε με άρθρό του ο Γιώργος Σουφλιάς.

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας (στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1991 έως το 1993) έκανε λόγο για συνταγματική επιταγή που θέλει τα ελληνικά πανεπιστήμια πλήρως αυτοδιοικούμενα και τόνισε ότι η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας “δεν είναι καλή ιδέα”.

Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το άρθρο του στο Βήμα: “Η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας μου θυμίζει μία παροιμία η οποία λέει “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι”. Κεφάλι είναι η Συνταγματική επιταγή για πλήρη αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων με την οποία όλα τα θέματα που υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο τα επιλύουν τα αρμόδια όργανα αυτού χωρίς τη συμμετοχή κανενός άλλου”.

Ο κ. Σουφλιάς γίνεται έτσι το δεύτερο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζει την αντίθεσή του. Είχε προηγηθεί ανάλογη δήλωση του Θόδωρου Φορτσάκη ο οποίος έχει διατελέσει και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί