Νίκη του Ολυμπιακού στην Ριζούπολη

3 – 1 τον Απόλλωνα

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη με πρωταγωνιστή τον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος έβαλε δύο γκολ και είχε μία ασίστ, ενώ έφτασε τα πέντε τέρματα απέναντι στην “Ελαφρά Ταξιαρχία” σε πέντε ματς. Ο Εμβιλά, που είχε μπει ως αλλαγή” έκανε το 0-2 για τους “ερυθρόλευκους”, μείωσε ο Ντάουντα για τους γηπεδούχους στο 90′. Αυτή ήταν η 17η νίκη του Ολυμπιακού σε 20 ματς, ενώ έχουν και τρεις ισοπαλίες. Διατήρησαν το μηδέν στην άμυνα για άλλο ένα παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός είχε το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου και παρότι στο δεύτερο είχε πάλι την υπεροχή, δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Βέρχουλστ. Όλες οι επιθετικές πρωτοβουλίες έπεφταν στο κενό, ήταν ημιτελείς. Ο Απόλλων κι αυτός έμενε μακριά από την εστία του Σα, αν και απείλησε πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο, με την κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 65′ που μπλόκαρε ο Πορτογάλος.

Βλέποντας την ομάδα του να αδυνατεί να “καθαρίσει” το ματς, έριξε στον αγώνα Βαλμπουενά και Πέπε αντί Βρουσάι και Φορτούνη στο 63′, ενώ λίγο νωρίτερα, στο 58′, μπήκε ο Εμβιλά αντί του Καμαρά. Οι δύο από τις τρεις αλλαγές συνεργάστηκαν στη φάση κατά την οποία έγινε το 0-2. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά στο 72′, ο Χασάν έπιασε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Εμβιλά, ο οποίος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε. Οι “ερυθρόλευκοι” σκόραραν στην πρώτη τελική τους στο δεύτερο 45λεπτο.

Ό,τι αλλαγή κι αν έκανε ο Παράσχος δεν ήταν δυνατό να διαφοροποιήσει την εικόνα της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε πανεύκολα τη μπάλα και στο 85′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-3, με το σουτ του Χασάν που πέρασε πάνω από το δοκάρι, ύστερα από πολύ ενέργεια και του Μασούρα,σύμφωνα με το sport24.gr.

Στο 90′ ο Σεμέδο παραλίγο να χριστεί σκόρερ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ ο Εμβιλά δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας για να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Τελικά η Ελαφρά Ταξιαρχία κατάφερε να μειώσει σε 1-2 στο 90′ με σκόρερ τον Ντάουντα. Για να το καταφέρει χρειάστηκε η αδυναμία του Μπα να διώξει, αλλά και η… πάσα -άθελά του- του Σεμέδο στον Αφρικανό.

Την τελευταία λέξη είπε και πάλι ο MVP του αγώνα, ο Χασάν. Στο 90’+3′ ο Εμβιλά εκτέλεσε φάουλ και ο Χασάν με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το τελικό 1-3.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί