Η ώρα της κρίσης στην Ευρωβουλή για τον καταδικασμένο Λαγό

Η εξέταση της υπόθεσής άρσης ασυλίας του Λαγού μπαίνει στην αρμόδια επιτροπή την επόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για τον καταδικασμένο ναζί εγκληματία που παριστάνει τον ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του avgi.gr, η εξέταση της υπόθεσής άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού μπαίνει – επιτέλους!- στην αρμόδια επιτροπή JURI την επόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Φυσικά ενόψει και της βρυξελλιώτικης γραφειοκρατίας καλύτερα να μην περιμένουμε θαύματα γρήγορα. Ωστόσο φαίνεται πως τα αλλεπάλληλα διαβήματα των Ελλήνων ευρωβουλευτών, στα οποία πρωτοστάτησε η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο αντιπρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Παπαδημούλης πιάνουν τόπο ενώ για το θέμα δραστηριοποιήθηκε και ο Κώστας Αρβανίτης με σχετική επιστολή προς τον Ισπανό J L Aguilar, πρόεδρο δηλαδή της επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιτροπή που αν και δεν είναι άμεσα καθ’ ύλην αρμόδια, παρακολουθεί όλα τα θέματα Δικαιοσύνης, Πολιτικών Ελευθεριών και Κράτους Δικαίου στην Ευρώπη.

Οι πιέσεις φαίνεται αρχίζουν να αποδίδουν και η πολυαναμενόμενη διαδικασία για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού ξεκινά – αν δεν αλλάξει κάτι στον προγραμματισμό της επιτροπής JURI – την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί