Τις βασικές πληροφορίες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ενέκριναν τα 27 κράτη – μέλη

Μόνο για ιατρικούς σκοπούς

Τις βασικές πληροφορίες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ενέκριναν τα 27 κράτη-μέλη με την υποστήριξη της Κομισιόν. Διευκρινίζεται ότι το πιστοποιητικό αφορά αποκλειστικά ιατρικούς σκοπούς και δεν θα αποτελεί «εισιτήριο» για ελεύθερη διακίνηση πολιτών στην Ε.Ε.

Η απόφαση προέκυψε μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 10-11 Δεκεμβρίου 2020 και της 21ης Ιανουαρίου 2021. Οι οδηγίες στοχεύουν στην υποστήριξη της διαλειτουργικότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού, που σημαίνει ότι το περιεχόμενο των πιστοποιητικών εμβολιασμού είναι όμοιο σε όλα τα κράτη-μέλη και καθορίζει ένα ελάχιστο σύνολο δεδομένων για κάθε πιστοποιητικό.

Κατέθεσαν επίσης τη βάση για ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης για τη διασφάλιση της γνησιότητας και της ακεραιότητας των πιστοποιητικών αυτών, για το οποίο οι εργασίες θα συνεχιστούν.

Οι κατευθυντήριες γραμμές στοχεύουν σε ένα σχέδιο που μπορεί να φιλοξενήσει τόσο έντυπα όσο και ψηφιακά μέσα, εξασφαλίζοντας ευελιξία και συμβατότητα με τις υπάρχουσες εθνικές λύσεις και αυστηρή προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Χαιρετίζω την έγκριση των κατευθυντήριων γραμμών για την απόδειξη του εμβολιασμού για ιατρικούς σκοπούς. Χρειαζόμαστε μια κοινή προσέγγιση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ανυπομονώ να συνεχίσω τη συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να αυξήσουμε αυτό το εργαλείο σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα διαλειτουργικά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και αφού το ξεπεράσουμε», σχολίασε η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί