Αθωώθηκαν και οι 28 στη δίκη για τα στημένα

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ομόφωνα αθώους και τους 28 κατηγορουμένους στη δίκη για τους ύποπτους ποδοσφαιρικούς αγώνες την περίοδο 2012-2015. Σημειώνεται πως, ανάμεσα στους «28», ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γιώργος Σαρρής, ο Γιώργος Κομπότης και ο Γιάννης Σπανός.

Προηγήθηκε μια πολύμηνη ακροαματική διαδικασία και η πρόταση του εισαγγελέα Χαράλαμπου Λακαφώση που έκρινε ότι υπήρχε συμμορία αλλά έχει παραγραφεί η δράση της και ζήτησε την καταδίκη του πρώην προέδρου της Βέροιας Γιώργου Αρβανιτίδη, του τότε γενικού αρχηγού της ομάδας Γιώργου Λαναρή και των ποδοσφαιρικών της ομάδας Κώστα Μπάρμπα και Χαράλαμπου Παυλίδη για στήσιμο σε αγώνα με τον Ολυμπιακό το 2013. 

Αναλυτικά τα ονόματα των 28 κατηγορούμενων που αθωώθηκαν:

(Υπενθυμίζεται ότι οι οχτώ πρώτοι αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες: «Συμμορία» και «Παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα, με επίτευξη του επιδιωκόμενου αυτού σκοπού και που (κατά περίπτωση) ο ποδοσφαιρικός αγώνας περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, κατά συναυτουργία και μεμονωμένα και κατ’ εξακολούθηση». Η πρώτη κατηγορία ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και η δεύτερη κακουργήματος. Οι υπόλοιποι 20 κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν μόνο τη δεύτερη κατηγορία)

1. Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ολυμπιακός
2. Γιώργος Σαρρής, πρώην πρόεδρος ΕΠΟ
3. Θεόδωρος Κουρίδης, πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ
4. Αρης Σταθόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ
5. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, πρώην αναπλ. πρόεδρος ΕΠΟ
6. Νίκος Προύντζος, πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ
7. Γιώργος Δούρος, πρώην αρχιδιαιτητής
8. Θανάσης Μπριάκος, πρώην αρχιδιαιτητής
9. Κώστας Ιωαννίδης, πρώην διαιτητής Super League
10. Γιάννης Κάμπαξης, πρώην διαιτητής Super League
11. Απόστολος Αμπάρκιολης, πρώην διαιτητής Super League
12. Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, πρώην διαιτητής Super League
13. Θανάσης Γιάχος, πρώην διαιτητής Super League
14. Ηλίας Σπάθας, πρώην διαιτητής Super League
15. Γιώργος Αρβανιτίδης, πρώην ιδιοκτήτης ΠΑΕ Βέροια
16. Γιώργος Λαναρής, πρώην γενικός αρχηγός Βέροιας
17. Κώστας Μπάρμπας, πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας
18. Δημήτρης Αμαραντίδης, πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας
19. Ηλίας Ιωάννου, πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας
20. Αλέξανδρος Καλογέρης, πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας
21. Δημήτρης Μάνος, πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας
22. Χαράλαμπος Παυλίδης, πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας
23. Γιώργος Σκαθαρούδης, πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας
24. Πέρεζ Μορένο, πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας
25. Γιώργος Σπανός, ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος
26. Γιάννης Αγγελόπουλος, τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου
27. Ρικάρντο Σα Πίντο, πρώην προπονητής Ατρομήτου
28. Γιάννης Κομπότης, πρώην ιδιοκτήτης ΠΑΕ Λεβαδειακός

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Αθωώθηκαν και οι 28 στη δίκη για τα στημένα”

  1. Δήμος Σθένης

    Και βέβαια όλοι αθώοι! Δεν συνέβη απολύτως τίποτα. Απολύτως (σαν του Βενιζέλου το τσακαλίστικο ουρλιαχτό εν καιρώ εξουσίας του). Προσωπικά επειδή δεν παρακολουθώ καθόλου ποδόσφαιρο και δεν πλησιάζω στη σαπίλα του δεν μ’ ενδιαφέρει κιόλας για το ποιος , τι και γιατί! Και το γεγονός ότι ασχολούμαι εδώ τώρα δεν ακυρώνει αυτή μου τη θέση, αλλά τη συσχετίζω τρόπον τινά με αυτή της κ. Μπεκατώρου. Όχι ως προς την ουσία της, όσο ως προς την ροή της στο χρόνο. Τώρα αθωώθηκαν όλοι οι και η δικαιοσύνη δεν είδε, δεν άκουσε δεν αντελήφθη βρε παιδί μου! Και δηλαδή επειδή με κάθε τρόπο το χρόνο τον έκαναν ζυμάρι, αν και υπήρχε “ποδοσφαιρική συμμορία” (κατά εισαγγελέα βεβαίως, βεβαίως) η συμμορίτικη δράση της …παραγράφεται; Δηλαδή αναγνωρίζετε πως είναι “συμμορίτες”και παρ’ όλα αυτά αθωώνετε τη δράση τους; Που πάμε, ρε… Που πάμε;
    Αυτό σημαίνει πως μπροστά στη δικαιοσύνη, όλοι είμαστε ίσοι (=νομικόν θέσφατον), μόνο που μερικών που είναι πολύ πιο ίσοι από εμάς τους άλλους η “συμμοριακή” δράση παραγράφεται (δικαιακή πρακτική)!!!
    Μετά από μερικά …”τέρμινα” που θ’ αρχίσει πάλι να βρωμάει ο χώρος ανυπόφορα και που πια καμιά δύναμη δεν θα μπορέσει να σταματήσει την “ορμή της κόπρου”, θα βγούνε οι σφουγγοκωλάριοι και θα ψελλίζουν “δεν ξέραμε”, “δεν μας καταγγέλθηκε”, “δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας”, “το αγνοούμε”, εκφράζοντας μάλιστα και ιερή αγανάκτηση “μα να μη βρει κανείς πια το θάρρος να μιλήσει!” και με ηρωική οργή “δημοκρατία έχουμε! Τόσος φόβος πιά!” και θα προσπαθούν να σπιλώσουν υπολήψεις, συνειδήσεις και ονόματα ή με κάνα-δυο παραιτήσεις η μεταθέσεις και υποσχέσεις στα θύματα (π.χ. βουλευτιλίκι, διεύθυνση νοσοκομείου, κ.τ.λ.), να κουκουλώσουν τα κόπρανά τους! Γιατί κάπου διάβασα πως η Ολυμπιονίκης και παλιότερα είχε αναφέρει το δράμα της, αλλά η ανθρωποβόρα εξουσία των “κροκοδείλων”, κλαίγοντας συλλυπούμενη το …καταβρόχθισε!!! Είναι αλήθεια ;
    Υ.Γ. Μα να μην υπάρχει ένας χώρος, βρε παιδιά, καθαρός σ’ αυτό το κράτος – σύστημα; Ένας χώρος!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί