Το ακαδημαϊκό προσωπικό της Οξφόρδης «αδειάζει» την κυβέρνηση: Καμιά αστυνομία στο χώρο του Πανεπιστημίου

Όπως διευκρινίζει με ψήφισμα και ανακοίνωση του, το ακαδημαϊκό προσωπικό του, διεθνούς φήμης, Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Oxford UCU), δεν υπάρχει κανενός τύπου αστυνομία μέσα στο χώρο του συγκεκριμένου Ιδρύματος, με τη φύλαξη των χώρων του, να αναλαμβάνεται από υπαλλήλους του Πανεπιστημίου.

Αναλυτικότερα, μέσα από αναρτήσεις του στο twitter,  το ακαδημαϊκό προσωπικό της Οξφόρδης, εκφράζει παράλληλα, την ανησυχία του για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους καθηγητές, τους φοιτητές, τους γονείς τους και τους πολίτες που αντιστέκονται στο νομοσχέδιο και το αστυνομικό σώμα ασφαλείας για τα πανεπιστήμια, που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη,  επισημαίνοντας μάλιστα και την υποχρηματοδότηση των δημοσίων πανεπιστημίων.

Σημειωτέον, πως, η Οξφόρδη μπήκε στην ελληνική ατζέντα μετά την παρέμβαση του Αντώνη Τζανακόπουλου, αναπληρωτή καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και αδερφού του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου. «Εδώ βλέπετε την αστυνομία του Πανεπιστημίου να περιπολεί στην Οξφόρδη. Α, δεν τη βλέπετε; Δεν υπάρχει, γι’ αυτό», είχε σχολιάσει στο twitter, στις 15 Ιανουαρίου.

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι, η ένωση πανεπιστημίων και κολεγίων (UCU) αντιπροσωπεύει περισσότερους από 130.000 ακαδημαϊκούς, λέκτορες, ερευνητές, διοικητικούς, βιβλιοθηκονόμους κ.ά. στα Πανεπιστήμια και στους λοιπούς εκπαιδευτικούς θεσμούς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Tweets, από τον λογαριασμό του ακαδημαϊκού προσωπικού του πανεπιστημίου:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί