Βατόπουλος: Δεν ήταν απόφαση της Επιτροπής η απαγόρευση των συναθροίσεων

Η αιφνίδια απόφαση που έλαβε η Ελληνική Αστυνομία να απαγορεύονται οι συναθροίσεις πάνω από 100 άτομα από σήμερα μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου δεν ήταν πρόταση της επιτροπής ξεκαθαρίζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Δείτε: Η πανδημία ως αντιδημοκρατική πρόφαση: Και ξαφνικά, απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων και πάλι!

Παρά το γεγονός πως σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων που λήφθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ο καθηγητής ξεκαθάρισε το πρωί της Τρίτης στο ΣΚΑΙ πως δεν λήφθηκε μια τέτοια απόφαση απαντώντας χαρακτηριστικά «Όχι, από εσάς το ακούω τώρα». 

Παράλληλα, ο κ Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τρίτου lockdown αλλά τόνισε ότι «δεν είναι κάτι που είναι άμεσο». 

Ο καθηγητής είπε ότι υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και το υγειονομικό σκέλος και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με τις μεταλλάξεις. Ο καθηγητής είπε ότι απαιτείται εξαιρετική προσοχή από τους πολίτες και καλή επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης «για να ξέρουμε πολύ γρήγορα τι γίνεται».

Σχετικά με το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων από 1η Φεβρουαρίου, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα χωρίς όμως και πάλι να αποκλείσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Ειδικά για τις μεταλλάξεις εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά πιθανόν να επικρατήσει του αρχικού στελέχους καθώς φαίνεται πως μεταδίδεται πιο εύκολα και πως είναι εξαιρετικά σημαντικό πια να υπάρξει γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί