Σε κίνδυνο ο… “συνεταιρισμός”: Εξώδικο του αστικού ΚΤΕΛ στον “ευεργέτη” του, δήμο Ηρακλείου! (έγγραφο)

Οι χαριστικές συμβάσεις του δήμου Ηρακλείου προς το Αστικό ΚΤΕΛ του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Καλλέργου Βουλγαράκη, είναι γνωστές από τις αποκαλύψεις του Candiadoc. Δηλαδή, οι σκανδαλώδεις συμβάσεις του 2018 και του 2019 και η παράτασή τους για το 2020 (με απόφαση μάλιστα λίγες ώρες πριν την Πρωτοχρονιά του 2020!) σύμφωνα με τις οποίες το ΚΤΕΛ εισέπραττε 500.000 ευρώ και πλέον για κάθε έτος από το δήμο προκειμένου να κάνει… “δωρεάν” (με τα λεφτά των δημοτών, πάντως..) δρομολόγια στο κέντρο της πόλης.

Δείτε: Δήμος Ηρακλείου: Σύμβαση για το κυκλοφοριακό στα μέτρα της εταιρείας του προέδρου της ΝΟΔΕ της ΝΔ, την οποία θα χρηματοδοτεί και με 500.000 € ετησίως!

«Ευεργεσίες» από την ιδιωτική εταιρεία του πρόεδρου της ΝΔ Ηρακλείου, με τις «πλάτες» του δήμου και τα λεφτά των δημοτών… (έγγραφο)

Ο δήμος Ηρακλείου… μέγας χορηγός του Αστικού ΚΤΕΛ! – Η νέα χαριστική σύμβαση που εκθέτει προσωπικά τον Β. Λαμπρινό

Χυδαία “απάντηση” του πρόεδρου του Αστικού ΚΤΕΛ: “Πολιτικάντης” ο Λυγερός, “ψευδορεπόρτερ” το Candiadoc!

Οι «Ενεργοί Πολίτες» προσφεύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη σύμβαση του Δήμου Ηρακλείου με το αστικό ΚΤΕΛ

Οι “προφορικές συμβάσεις” χιλιάδων ευρώ στο δήμο Ηρακλείου και η… ρεζεβούτα του ΟΛΗ (έγγραφα)

Τώρα φαίνεται ότι οι… συνέταιροι είναι σε… κρίση!

Με αφορμή το πολύμηνο κλείσιμο της οδού Αγίου Μηνά, λόγω του ετοιμόρροπου κτίσματος, προκαλεί τις αντιδράσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, που έστειλε εξώδικο στο δήμο Ηρακλείου!

Το εξώδικο

Όπως σας είναι γνωστό την 7-11-2020 η πρώτη εξ υμών, λόγω της ύπαρξης ετοιμόρροπου κτιρίου στην συμβολή των οδών Αγ. Μηνά και Ιωαννίνων κλείσατε εντελώς την οδό Αγ. Μηνά προκειμένου να γίνει μερική κατεδάφιση αυτού και συγκεκριμένα στο εντελώς επικίνδυνο τμήμα του 2ου ορόφου, προκειμένου να μην κινδυνεύουν οι πολίτες που διέρχονταν από κάτω είτε πεζή είτε με τα αυτοκίνητα τους. Μετά την καθαίρεση αυτού του τμήματος άνοιξε η διέλευση οχημάτων στο ρεύμα πορείας της καθόδου ήτοι προς την Λ. Καλοκαιρινού, ενώ το ρεύμα πορείας ανόδου της οδού Αγ. Μηνά με κατεύθυνση προς Πλατεία Κορνάρου παραμένει κλειστό εδώ και τρεις περίπου μήνες κατά την διάρκεια των οποίων τα όποια τυχόν τεχνικά έργα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν έχουν παγώσει εντελώς έως σήμερα δημιουργώντας τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στους κατοίκους της πόλης μας, πεζούς και εποχούμενους. 

Επειδή με το κλείσιμο της ανόδου της οδού Αγίου Μηνά τα κινούμενα οχήματα, όπως τα αστικά λεωφορεία, τα οποία είχαν άλλοτε δρομολόγιο με  κατεύθυνση την πλατεία Κορνάρου αναγκάζονται να υποβάλλονται σε τεράστια ταλαιπωρία αφού πλέον πάνε προς την οδό Πλαστήρα για να κατευθυνθούν προς τον προορισμό τους, ενώ όσα κινούνται στην Λ. Καλοκαιρινού αναγκάζονται να κατευθύνονται προς την οδό Γιαμαλάκη. Κάνουν δηλαδή ουσιαστικά έναν τεράστιο κύκλο εντός της πόλεως, ο οποίος θα μπορούσε να αποφευχθεί με το άνοιγμα της ανόδου της οδού Αγίου Μηνά. Ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα εντός της πόλεως του Ηρακλείου σε ένα τόσο πολυσύχναστο και κεντρικό της σημείο αφού όλα τα οχήματα αναγκάζονται να πηγαίνουν από την οδό Καλοκαιρινού για να φτάσουν στον ίδιο προορισμό.

Επειδή τα αστικά λεωφορεία εκμετάλλευσής μου εμποδίζονται να εξυπηρετήσουν στο έπακρο ως οφείλουν τους πελάτες μας, δηλαδή τους κατοίκους της πόλεως του Ηρακλείου υποβάλλοντάς τους σε μεγάλη ταλαιπωρία όπως και τους οδηγούς μας, ενώ αντίστοιχα μεγάλη είναι η απώλεια των εσόδων μας από εισιτήρια, αφού οι επιβάτες αποφεύγουν πλέον να χρησιμοποιούν το εν λόγω δρομολόγιο, αφού τους είναι αδύνατον να φτάσουν στο κέντρο της πόλεως του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κορνάρου.

Επειδή εκτός από την θετική ζημία μας λόγω της αδικαιολόγητα μεγάλης καθυστέρησης στο άνοιγμα του ρεύματος πορείας προς Πλατεία Κορνάρου της οδού Αγ. Μηνά υφιστάμεθα και αποθετική ζημία, αφού οι επιβάτες-πελάτες μας παραπονούνται δικαιολογημένα ότι δεν τους εξυπηρετούμε.

Επειδή ουδεμία ενημέρωση έχουμε για έστω κάποιο χρονοδιάγραμμα στην ολοκλήρωση των τεχνικών έργων με σκοπό την ελευθέρωση της οδού Αγ. Μηνά και ιδίως του ρεύματος πορείας της προς Πλατεία Κορνάρου.

Για τους λόγους αυτούς

Και δεδομένου ότι τα επικίνδυνα τμήματα του εν λόγω κτιρίου έχουν κατεδαφιστεί και δεν υφίσταται νόμιμος λόγος να παραμένει κλειστό το ρεύμα πορείας της οδού Αγ. Μηνά με κατεύθυνση προς Πλατεία Κορνάρου 

Ζητούμε να υπάρξει άμεσο άνοιγμα του εν λόγω ρεύματος πορείας άλλως να γίνει έγγραφη ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος αυτού ρητά επιφυλασσόμενη των δικαιωμάτων μας για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών και την άσκηση των δικαιωμάτων μας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα προς 1) το Νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Δήμος Ηρακλείου» – Τμήμα Διεύθυνσης Πολεοδομίας, το οποίο εδρεύει στο Ηράκλειο (Πλατεία Δασκαλογιάννη) εκπροσωπούμενο νόμιμα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, 2) την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης, η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο (Λ. Δημοκρατίας αρ. 57) και εκπροσωπείται νόμιμα και συγκοινοποιούμενη προς 3) το τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, το οποίο εδρεύει στο Ηράκλειο (οδός Αγ. Αρτεμίου 1, Ν. Αλικαρνασσός), προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες και αντιγράφοντας το περιεχόμενο αυτής στην έκθεση επίδοσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί