Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας κατά της απαγόρευσης συναθροίσεων

Την Πέμπτη 28/1 στις 13:00

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, μέσω της οποίας απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας, κατά της απαγόρευσης συναθροίσεων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Μας φοβούνται και καλά κάνουν! Κάτω η απαγόρευση συναθροίσεων!

Στις 6 η ώρα τη νύχτα το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων «καθ’ άπασαν την επικράτεια» μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Μετά το τριήμερο του Πολυτεχνείου και την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη, είναι η τρίτη απαγόρευση συγκεντρώσεων μέσα σε τρεις μήνες.  Για άλλη μια φορά, με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνηση κουρελιάζει το ίδιο το αστικό Σύνταγμα και καταπατά τις δημοκρατικές ελευθερίες μας!

Μέσα σε λίγες ώρες το αφήγημα της κυβέρνησης διαψεύστηκε δύο φορές. Αρχικά, επικαλέστηκε «εισήγηση των ειδικών». Τέτοια εισήγηση ποτέ δεν υπήρξε, όπως δήλωσαν δύο μέλη της επιτροπής (Βατόπουλος και Γώγος) ζωντανά στην τηλεόραση! Αμέσως μετά εκδόθηκε επεξήγηση από την αστυνομία, σύμφωνα με την οποία η απαγόρευση δεν αφορά τους εμπορικούς δρόμους και τα καταστήματα!

Ποιες συναθροίσεις απαγορεύουν τότε; Μα φυσικά τις δεκάδες Γενικές Συνελεύσεις Φοιτητικών Συλλόγων που έχουν προγραμματιστεί, καθώς και τις διαδηλώσεις της Πέμπτης. Προσπαθούν να μετατρέψουν σε «κανονικότητα» κάθε ακροδεξιά, χουντική, φασιστική ρητορεία και πρακτική. Πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη προσπάθεια απαγόρευσης της πολιτικής δράσης, η οποία καμία σχέση δεν έχει με την πανδημία!

Το σύστημα και η κυβέρνηση ετοιμάζουν ένα μαύρο μέλλον για τη νεολαία. Ο νόμος-πλαίσιο προβλέπει: μείωση εισακτέων, κλείσιμο σχολών, διαγραφές φοιτητών, όρια σπουδών, πειθαρχικά, πανεπιστημιακή αστυνομία. Προσπαθούν να φτιάξουν ένα πανεπιστήμιο στο οποίο δε θα χωράνε τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Όσοι καταφέρουν να εισαχθούν, θα ζουν την τρομοκρατία και την εντατικοποίηση. Ταυτόχρονα, ανοίγουν τα σχολεία χωρίς κανένα σοβαρό μέτρο προστασίας και αποφασίζουν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας!

Οι διαδηλώσεις των προηγούμενων εβδομάδων φόβισαν την κυβέρνηση, γι’ αυτό προσπαθούν να μας βάλουν στο γύψο. Ξέρουν πολύ καλά ότι η νεολαία μπορεί να ανατρέψει νόμους όταν παλεύει μαζικά και οργανωμένα στο δρόμο. Ξέρουν ότι μπορούμε να εμπνεύσουμε και τον υπόλοιπο λαό να διεκδικήσει το δίκιο του. Λοιπόν, καλά κάνουν και μας φοβούνται!

Έχουμε δίκιο και μπορούμε να νικήσουμε! Να μαζικοποιήσουμε όλοι τις Γενικές Συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις της Πέμπτης! Να σπάσουμε στην πράξη την απαγόρευση!

  • Κάτω η κυβερνητική απαγόρευση! Κάτω η κρατική τρομοκρατία!
  • Κάτω ο νόμος Κεραμέως! 
  • Όχι παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς ! 
  • Έξω από τις σχολές η αστυνομία!
  • Κάτω η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής
  • Όλοι στις Συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί