Νεκρός από κορονοϊό ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας

Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο πέθανε από COVID-19 το πρωί της Τρίτης, ανακοίνωσε από τηλεοράσεως ο πρόεδρος της χώρας Ιβάν Ντούκε Μαρκέζ.

Ο Τρουχίγιο είχε διαγνωστεί θετικός στον νέο κορονοϊό στις 12 Ιανουαρίου. Λίγες μέρες μετά, η υγεία του επιδεινώθηκε. Νοσηλευόταν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Κολομβίας Μπογκοτά και το τελευταίο διάστημα είχε εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Δεν μπορώ να εκφράσω τον πόνο που έχω», δήλωσε ο Ντούκε. «Ο Κάρλος Χολμς ήταν ο φίλος μου, ο συνεργάτης μου στη μάχη, ο συνάδελφός μου και ο υπουργός μου».

Πριν γίνει υπουργός Άμυνας, ο Τρουχίγιο είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Ντούκε, ενώ προαλειφόταν και για τη θέση του προέδρου, εκφράζοντας ανοιχτά την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2022.

Τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του υπουργού Άμυνας, για τον οποίο δεν έχει διευκρινιστεί αν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, εξέφρασε και ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας, Αλβάρο Ουρίμπε, από τους στενότερους πολιτικούς συμμάχους του Τρουχίγιο.

Ο νέος κορονοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 52.000 ανθρώπους και έχει μολύνει περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα στην χώρα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί