Ν. Ηγουμενίδης: Παράλογη και επικίνδυνη η αλλαγή ωραρίου αποχώρησης στα νηπιαγωγεία

Σχετικά με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία παρατείνεται η ώρα αποχώρησης από το Νηπιαγωγείο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, το Υπουργείο Παιδείας αντί να αυξάνει στα σχολεία όλα τα μέτρα προστασίας υπέρ μαθητών, γονιών και δασκάλων κάνει το ακριβώς αντίθετο.

Με μια εντελώς παράλογη απόφαση το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην παράταση της ώρας αποχώρησης των νηπίων από τα νηπιαγωγεία η οποία πλέον… συμπίπτει με την ώρα αποχώρησης των δημοτικών! Προκύπτει εύλογα το ερώτημα: Αντιλαμβάνεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι μια τέτοια απόφαση αυξάνει τον συγχρωτισμό εν μέσω πανδημίας ή ότι οι γονείς που έχουν παιδιά σε άλλα σχολεία που δεν συστεγάζονται θα πρέπει την ίδια ώρα να βρίσκονται σε 2 διαφορετικά σημεία; Φαίνεται πως όχι.

Βεβαίως μια τέτοια απόφαση βάλει και ενάντια στα συμφέροντα των ίδιων των ανθρώπων στα Νηπιαγωγεία: προσθέτει και μια ακόμη αύξηση στο ωράριο των Νηπιαγωγών σε ένα ήδη άνισο και άδικο για τις Νηπιαγωγούς εργασιακό καθεστώς. Αντιθέτως με τους υπόλοιπους κλάδους της εκπαίδευσης όπου προβλέπεται η μείωση του ωραρίου ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, ο κλάδος των Νηπιαγωγών εξαιρείται πλην όσων υπηρετούν στα ελάχιστα τετραθέσια Νηπιαγωγεία της χώρας.

Από κάθε άποψη λοιπόν, μια τέτοια απόφαση εκτός από παράλογη είναι τελικά και επικίνδυνη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί