Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τη Δημοκρατία μας σε εκτροπή

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ανακηρυχθεί στη μόνη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που κάθε μήνα εκδίδει γενικό απαγορευτικό αναστολής του άρθρου 11 του Συντάγματος με αστυνομική διαταγή που υπογράφει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ανακηρυχθεί στη μόνη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που κάθε μήνα εκδίδει γενικό απαγορευτικό αναστολής του άρθρου 11 του Συντάγματος με αστυνομική διαταγή που υπογράφει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ» τονίζει ο Νίκος Φίλης.

Η δήλωση:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ανακηρυχθεί στη μόνη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που κάθε μήνα εκδίδει γενικό απαγορευτικό αναστολής του άρθρου 11 του Συντάγματος με αστυνομική διαταγή που υπογράφει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Η κατ’ εξακολούθηση γενική αναστολή άρθρου του Συντάγματος, με απόφαση ενός στρατηγού ξυπνά στην κοινωνία τις πιο μαύρες μνήμες. Αυτή τη φορά δε, ούτε οι πιο θερμοί οπαδοί της ΝΔ μπορούν να αντιληφθούν γιατί την ίδια στιγμή επιτρέπονται οι «συγκεντρώσεις» μέσα κι έξω από τα εμπορικά κέντρα και τις μεγάλες αγορές. Η απάντηση βέβαια είναι ότι η κυβέρνηση έχει το βλέμμα της στις διαδηλώσεις ενάντια στο άθλιο νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την περικοπή εισακτέων, αλλά και στο κύμα οργής για τους χειρισμούς της στην υγεία και την οικονομία.

Σε αυτά, άλλη απάντηση από την άγρια καταστολή δεν γνωρίζει. Οι ευθύνες τους για την όξυνση που έρχεται, τους ανήκει πλήρως. Είναι καθήκον των κομμάτων της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου να αντιδράσουν συλλογικά, παραμερίζοντας άλλες διαφορές, όπως έκαναν με την απαγόρευση διαδηλώσεων τη 17η Νοεμβρίου.

Όπως επίσης είναι καθήκον των διανοούμενων, των καλλιτεχνών, των εκπαιδευτικών και κάθε Έλληνα πολίτη να ενώσουν τις φωνές τους σε αυτή την παράκρουση αστυνομικών μέτρων, που οδηγεί την κοινωνία σε κρίση, τις κοινωνικές σχέσεις σε όξυνση και τη Δημοκρατία μας σε εκτροπή. Με πρώτο σταθμό το δημοκρατικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 28 Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης: Η πανδημία ως αντιδημοκρατική πρόφαση: Και ξαφνικά, απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων και πάλι!

Βατόπουλος: Δεν ήταν απόφαση της Επιτροπής η απαγόρευση των συναθροίσεων

Λινού: Κίνηση πανικού η απαγόρευση συναθροίσεων, δε λύνονται έτσι τα προβλήματα

ΣΥΡΙΖΑ για απαγόρευση συναθροίσεων: «Κινήσεις πανικού με ψέματα και κρύψιμο πίσω από την Επιτροπή»

Προσβολή στη νοημοσύνη των πολιτών: «Βαφτίζουν» χαλάρωση την απαγόρευση – Τα τρία κυβερνητικά ψέματα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί