Λινού: Κίνηση πανικού η απαγόρευση συναθροίσεων, δε λύνονται έτσι τα προβλήματα

Κριτική στην αιφνιδιαστική απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων σε όλη την Ελλάδα από σήμερα μέχρι την 1η Φεβρουαρίου άσκησε η Αθηνά Λινού.

Δείτε: Η πανδημία ως αντιδημοκρατική πρόφαση: Και ξαφνικά, απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων και πάλι!

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ χαρακτήρισε την απόφαση «κίνηση πανικού» η οποία όπως είπε «έχει και άλλες προεκτάσεις και θα πρέπει να διορθωθεί».

«Ο δείκτης θετικότητας σε πολλές περιοχές ξεπέρασε το 4% και αυτό σημαίνει πώς είναι στο ‘κόκκινο’. Ίσως αυτό οδήγησε σε τέτοιες κινήσεις πανικού» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, πρότεινε άλλους τρόπους ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στα ανοιχτά καταστήματα όπως είναι για παράδειγμα η επέκταση των εκπτώσεων.

«Δεν νομίζω ότι με την αστυνόμευση θα λύσουμε τα προβλήματα, πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι, και οι άνθρωποι να ασκούν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους. Πρέπει να έρθουμε κοντά στους ανθρώπους» σημείωσε η κ.Λινού.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας υπογράμμισε πώς κάθε αύξηση επαφών φέρνει αύξηση κρουσμάτων και επανέλαβε την ανάγκη διενέργειας περισσότερων τεστ ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στην βιομηχανία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί