Δύο αγωγές σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη από τον Αλ. Τσίπρα για τα fake news αγοράς «βίλας» στο Σούνιο

Το ποσό που θα του επιδικαστεί θα το παραχωρήσει στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζόμενων στον χώρο της ενημέρωσης

Επιδόθηκαν πριν λίγο δύο αγωγές  του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα κατά και των δημοσιογράφων  Γ. Παπαχρήστο και  Ιω. Κουρτάκη. Αν και οι εναγόμενοι κλήθηκαν με εξώδικο που τους επιδόθηκε να ανακαλέσουν τα ψεύδη και  συκοφαντίες τους σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με εξοχική κατοικία που ο τελευταίος νομίμως μισθώνει στο Σούνιο, αρνήθηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Αντίθετα συνέχισαν με ειρωνείες, υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς την πολιτικώς καθοδηγούμενη και «επιτελικώς» συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και σπίλωσης του Αλέξη Τσίπρα

Συνεπώς, τηρώντας τη δημόσια δέσμευσή του και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προχωρεί στο επόμενο στάδιο που έχει ως αποτέλεσμα την άσκηση των δύο αγωγών με αίτημα ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του, την οποία οι δύο δημοσιογράφοι και οι εργοδότες τους, παράνομα και υπαίτια προκάλεσαν με τις αναληθείς και συκοφαντικές δηλώσεις κι αναρτήσεις τους ηλεκτρονικά, δια του Τύπου αλλά και τηλεοπτικά.

Θυμίζουμε ότι με το εξώδικο του ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη ζητώντας να του επιδικάσει ποσό αντίστοιχου ύψους με αυτό που ανάφεραν στις συκοφαντίες τους οι δύο δημοσιογράφοι ότι στοίχισε η ανακαίνιση της ενοικιαζόμενης κατοικίας.

Ποσό το οποίο θα αποδοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζόμενων στον χώρο της ενημέρωσης. 

Τα ψεύδη των Κουρτάκη- Παπαχρήστου…

ΟΙ δύο δημοσιογράφοι ισχυρίστηκαν ο Αλέξης Τσίπρας αγόρασε «βίλα», όπου μετακόμισε και κατοικεί και ότι η ανακαίνιση της κόστισε 1.000.000€.

Το 1.000.000€ ισχυρίστηκαν ότι είτε το κατέβαλε κατασκευαστική εταιρεία ομίλου εισηγμένου στο χρηματιστήριο, που ανήκει σε πασίγνωστο επιχειρηματία, είτε το κατέβαλε ο ίδιος ο Τσίπρας με χρήματα, που αφήνονται αμφιβολίες εάν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες. Μάλιστα ο κ. Κουρτάκης δήλωνε πως «Είναι αργά για να φτιάξει ενοικιαστήριο», ή πως είναι δύσκολο να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρεία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής και σαφώς εννοούσε πως έχουν γίνει παράνομες πράξεις, οι οποίες επιχειρείται να συγκαλυφθούν.

Ανάμεσα στα ψεύδη και η προσβλητική της προσωπικότητας του Α. Τσίπρα ως πολίτη και πολιτικού προσώπου αναφορά του κ. Παπαχρήστου «Είναι γνωστό ότι έχει καλές σχέσεις με τη διαπλοκή»

Τα αληθή Γεγονότα

Τον Ιούνιο του 2020 ο Αλέξης Τσίπρας νοίκιασε εξοχική κατοικία με εμβαδόν 71 τ.μ. και με υπόγειο αντίστοιχου εμβαδού, με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία έτη της μίσθωσης και 900 ευρώ μηνιαίως για το τέταρτο έτος.  Η συμφωνία περιλάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των πρώτων τριών ετών, η οποία και πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 σε λογαριασμό του εκμισθωτή.

Το κόστος ανακαίνισης ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο ιδιοκτήτης με το σύνολο των παραστατικών να ανέρχεται στις 20.000.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία( συμβόλαια και λογαριασμούς)

Σύμφωνα με την Αυγή, δικηγόροι του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβαν ο Γιάννης Μαντζουράνης, με αδιάλειπτη πολυετή  παρουσία στο χώρο των ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων, και ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος τους ΔΣ του ΔΣΑ και ευρύτερα γνωστός από τον αγώνα που έδωσε μαζί με άλλους δικηγόρους προκειμένου να καταδικαστούν οι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

«Συντονισμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης»

Για «συντονισμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης» η οποία «ενορχηστρώθηκε από γνωστό κεντρικό επιτελείο» κάνει λόγο στις αγωγές που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά του δημοσιογράφου των Νέων Γ. Παπαχρήστου και του εκδότη των Παραπολιτικών, Γ. Κουρτάκη αναφορικά με όσα «ψευδή» είχαν δημοσιεύσει για το σπίτι που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο.

Σε ότι αφορά την αγωγή κατά του Γ. Παπαχρήστου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προσπάθεια «αποδόμησής» του ως πολιτικού και σύνδεσής του με τη διαπλοκή μέσω «ψευδών» ισχυρισμών.

Στην αγωγή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει έναν προς έναν τους «ψευδείς» και «τεχνηέντως κατασκευασμένους» ισχυρισμούς του δημοσιογράφου τόσο στην εφημερίδα Τα Νέα όσο και κατά την παρουσία του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ενώ ο πρόεδρος Του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει την πραγματική και αληθή διάσταση των γεγονότων.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr στην αγωγή γίνεται αναφορά στους ισχυρισμούς του Γιώργου Παπαχρήστου πως «η οικογένεια Τσίπρα είχε δαπανήσει 1 εκατ. ευρώ για να ανασκευάσει το σπίτι». Ωστόσο, όπως επισημαίνει στην αγωγή του ο Αλέξης Τσίπρας, «το αληθές είναι ότι το κόστος της «ανακαίνισης» της εν λόγω οικίας, ήτοι κάποιες επισκευές, που πραγματοποιήθηκαν σε αυτή, οι οποίες είχαν προηγηθεί της σύναψης της μίσθωσης, ανήλθε συμφώνως με τα νομίμως κατατεθειμένα στην οικεία Δ.Ο.Υ. σχετικά παραστατικά στο συνολικό ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ».

Δεν πήγε καν στο υποθηκοφυλάκειο για να διασταυρώσει

Αρχικά ο δημοσιογράφος των Νέων είχε ισχυριστεί ότι ο πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ είχε «αγοράσει βίλα» στο Σούνιο. Η αλήθεια είναι βέβαια πως το σπίτι έχει ενοικιαστεί τον Ιούνιο του 2020 για τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για σπίτι 71 τ.μ. με υπόγειο αντίστοιχου εμβαδού και το μίσθωμα ανέρχεται σε 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ το μήνα για το τέταρτο χρόνο.

«Η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των πρώτων τριών ετών, η οποία και πραγματοποιήθηκε την 04.07.2020 σε λογαριασμό του εκμισθωτή της εν λόγω οικίας στην Τράπεζα «ALPHA BANK». Το εν λόγω συμφωνητικό κατατέθηκε στην αρμόδιο Δ.Ο.Υ. την 02.07.2020» αναφέρεται στην αγωγή.

Όπως υποστηρίζεται στην αγωγή ο Γ. Παπαχρήστος «τελούσε σε γνώση της αναλήθειας του ισχυρισμού του περί δήθεν αγοράς της επίμαχης οικίας, αφού ούτε την ρητή άρνηση αγοράς της επίμαχης οικίας από εμένα έλαβε υπόψη ούτε προσέφυγε στο αρμόδιο Υποφυλακείο για να διαπιστώσει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου με μία απλή ανάγνωση στη μερίδα του κατονομαζόμενου από αυτόν ιταλού Περόνε, ούτε προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για έλεγχο και διασταύρωση της δήθεν «πληροφορίας» όπως υποχρεούνται από το νόμο και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Καμία κατασκευαστική εισηγμένη στο χρηματιστήριο

Επίσης αναφορά γίνεται στους ισχυρισμούς Παπαχρήστου ότι «την ανακαίνιση ανέλαβε κατασκευαστική εταιρεία ομίλου ο οποίος είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο». Όπως επισημαίνεται στην αγωγή το αληθές «το αληθές είναι ότι πριν την έναρξη της επίμαχης μίσθωσης πραγματοποιήθηκαν στην εν λόγω οικία ορισμένες επισκευές με αποκλειστική ευθύνη και δαπάνη του ιδιοκτήτη της, ενώ τις εν λόγω εργασίες ανέλαβε εταιρεία, που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο».

Προσπάθεια παρουσίασης ως διαπλεκόμενου

Επίσης αναφορά γίνεται σε όσα είχε ισχυριστεί ο δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για «σχέσεις του με τη διαπλοκή.

«Θα μου πεις είναι καινούργιο αυτό ότι ο κ. Τσίπρας ας πούμε έχει καλές σχέσεις με τη διαπλοκή; Όχι είναι γνωστό. Πάντα είχε καλές σχέσεις, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο ισχυρισμός αυτός είχε στόχο την «απαξίωση του πρώην πρωθυπουργού».

«Συγκεκριμένως, μέσω του εν λόγω ισχυρισμού όχι μόνον παρουσιάζεται στο τηλεοπτικό κοινό ως δεδομένο και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι η μίσθωση και επισκευή («ανακαίνιση») της επίμαχης οικίας αποτελεί προϊόν «διαπλοκής» μου, αλλά πολύ περισσότερο πάνω στην εν λόγω δόλια κατασκευή στηρίζεται η συνολική προσπάθεια για την αποδόμησή μου ως Πολιτικού, αφού η φερόμενη σύνδεσή μου με την «διαπλοκή» εμφανίζεται ως προϋπάρχουσα και καθολικώς γνωστή» επισημαίνεται.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας προτού καταθέσει αγωγή είχε προβεί σε εξώδικη διαμαρτυρία στις 8 Δεκεμβρίου με την οποία ζητούσε την αποκατάσταση της αλήθειας. Ωστόσο παρά το εξώδικο ο δημοσιογράφος Παπαχρήστος σε νέο δημοσίευμα στην εφημερίδα Τα Νέα, με τίτλο «Ο Υπερτυχερός», «συνέχισε με ειρωνείες, υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς την πολιτικώς καθοδηγούμενη και «επιτελικώς» συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και σπίλωσης μου», όπως επισημαίνεται.

«Ενορχηστρώθηκε από γνωστό κεντρικό επιτελείο»

Σε ότι αφορά την αγωγή που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας κατά του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «συντονισμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης» σε βάρος του. Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη εκστρατεία «σχεδιάσθηκε και ενορχηστρώθηκε από γνωστό κεντρικό «επιτελείο» με όργανα τον εναγόμενο και ελεγχόμενα από αυτόν ΜΜΕ σε απόλυτο συγχρονισμό με δημοσιεύματα του δημοσιογράφου, Γ. Χ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» την 7-12-2020 και την 8-12-2020 καθώς και με την τηλεοπτική παρουσία του ως

άνω δημοσιογράφου την 7-12-2020 στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA», τα οποία ανήκουν στην εταιρεία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Α.Ε.».

Μάλιστα όπως επισημαίνεται ο Γ. Κουρτάκης «επιχειρεί την παρουσίαση ως δεδομένου ενός δήθεν «σκανδάλου» σε σχέση με την

Οικία» που έχει νοικιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και «την εν συνεχεία διόγκωση του εν λόγω «σκανδάλου» μέσω της δήθεν προσπάθειάς μου για την συγκάλυψη αυτού».

Στην αγωγή γίνεται αναφορά σε αναρτήσεις του εκδότη των Παραπολιτικών στο twitter η οποία όπως αναφέρει «βρίθει ψευδών ισχυρισμών βλαπτικών της τιμής και την υπόληψής μου».

«Τελικός στόχος αυτού του σχεδίου αποτελεί η ηθική απαξίωση και η πολιτική σπίλωσή μου μέσω της κατασκευής ισχυρισμών, οι οποίοι είναι απολύτως ψευδείς και βλαπτικοί για την τιμή και την υπόληψη, καθώς και την διάδοση αυτών των συκοφαντικών ισχυρισμών με τον «βομβαρδισμό» αναγνωστών και τηλεθεατών με άφθονη λασπολογία, που οργανώθηκε με «επιτελική» δεξιοτεχνία» επισημαίνεται στην αγωγή κατά του Γιάννη Κουρτάκη. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί