«Άλλα έκανε ως πρωθυπουργός και άλλα λέει τώρα»: «Αδειάζει» Σαμαρά η Μπακογιάννη για τις διερευνητικές

Με ελαφρώς ειρωνικό και αρκούντως συγκαταβατικό ύφος η Ντόρα Μπακογιάννη «έσφαξε» τον Αντώνη Σαμαρά με το γάντι απαντώντας στις «βόμβες» του πρώην πρωθυπουργού κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις διερευνητικές με την Τουρκία και την επικύρωση των εμπορικών συμφωνιών με την Βόρεια Μακεδονία, λέγοντας ότι άλλα έκανε ως πρωθυπουργός και άλλα λέει τώρα.

Δείτε ακόμη: “Βόμβες” Σαμαρά στα “θεμέλια” του Μητσοτάκη: Όχι στις διερευνητικές, όχι και σε προσφυγή στη Χάγη

Όπως είπε «ο κ. Σαμαράς έχει παγίως αυτές τις απόψεις με ένα μικρό διάλειμμα, της δικής του πρωθυπουργίας. Γιατί κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του οι διερευνητικές επαφές προχωρούσαν. Άρα είχαν τον ίδιο στόχο με τον δικό μας. Μάλιστα με παρέμβαση του κ. Βενιζέλου τότε το αντικείμενο των διερευνητικών επεκτάθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο και τα ανώτατα συμβούλια συνεργασίας των χωρών προχωρούσαν. Όταν άσκησε την εξουσία, την άσκησε με τις πάγιες θέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών».

Σε ερώτηση κατά πόσο οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ότι θα καταψηφίσει τα τρία μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία δημιουργούν πρόβλημα στην κυβέρνηση και στην ΚΟ της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι δεν δημιουργούν κανένα και ότι «δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα», πιστή στην κυβερνητική γραμμή για υποβάθμιση του προβλήματος που έχει προκύψει με τον Σαμαρά.

Συγκαταβατικά μίλησε για τα αυξημένα δικαιώματα των πρώην πρωθυπουργών να εκφράζουν τις απόψεις τους σημειώνοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά τα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και υπονοώντας ευθέως ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι απομονωμένος.

Προετοιμασμένη για τις ερωτήσεις που θα δεχόταν για την ακραία διαφοροποίηση Σαμαρά  από την κυβέρνηση στο θέμα των διερευνητικών, η Ντόρα Μπακογιάννη διάβασε ως απάντηση μια δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Βουλή το 1978 που μιλούσε για την ανάγκη εξαντλητικού διαλόγου με την Τουρκία.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί