Πρόστιμο-μαμούθ στον όμιλο Volkswagen για τους ρύπους τον οχημάτων της

Αντιμέτωπος με πρόστιμο που θα ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ είναι ο όμιλος Volkswagen, διότι δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους για τους ρύπους των αυτοκίνητων που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2020. 

Αν και ο όμιλος VW, που κατέχει τις μάρκες VW, Audi, Porsche, Skoda και Seat, κατάφερε να μειώσει τις μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα νέα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στην Ε.Ε. πέρυσι κατά περίπου 20% σε 99,8 γραμ./χλμ., η τελική επίδοση του ομίλου στον τομέα των ρύπων ήταν περίπου 0,5 γραμ./χλμ. πάνω από τον στόχο που έχει καθορίσει η Ε.Ε. Οι εκπομπές των πολυτελών μαρκών ειδικών προδιαγραφών Bentley και Lamborghini, που επίσης ανήκουν στον όμιλο, μετρούνται μεμονωμένα και δεν περιλαμβάνονται στον αριθμό της ομάδας των 99,8 γραμ./χλμ.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Volkswagen Group και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της μάρκας Volkswagen Passenger Cars, Χέρμπερτ Ντις, δήλωσε ότι ελπίζει να επιτύχει τον στόχο φέτος καθώς οι κύριες μάρκες της εταιρείας παρουσιάζουν νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Η βασική μάρκα VW του VW Group και η Audi πέτυχαν τους στόχους τους, κυρίως λόγω της κυκλοφορίας των ηλεκτρικών μοντέλων VW ID3 και Audi e-tron. Η VW δεν ανέφερε εάν οι μάρκες Porsche, Seat και Skoda πέτυχαν τους στόχους εκπομπών τους.

Ο Χέρμπερτ Ντις δήλωσε ότι οι αυστηρότεροι στόχοι εκπομπών της Ε.Ε. θα αναγκάσουν τον όμιλο VW να αυξήσει το ποσοστό των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων στο 60% έως το 2030, από έναν προηγούμενο στόχο 40%.

Η Ε.Ε., έχει θέσει αυστηρούς στόχους για να περιοριστούν οι εκπομπές καυσαερίων, αναγκάζοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναπτύξουν τεχνολογία χαμηλών εκπομπών για να μην αντιμετωπίσουν ποινή 95 ευρώ ανά γραμμάριο περίσσειας CO2 που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα τους.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει βρεθεί στο στόχαστρο για το σκάνδαλο με τους ρύπους των οχημάτων της, καθώς τοποθετούσε στα οχήματά της λογισμικό το οποίο παραπλανούσε τις αρχές για την πραγματική ποσότητα ρύπων που εξέπεμπαν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί