Πάνω από 50 κρούσματα σε γηροκομείο στο Μαρούσι

Για περισσότερα από 50 κρούσματα κορονοϊού τόσο σε φιλοξενούμενους όσο και σε εργαζομένους στο γηροκομείο στο Μαρούσι κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας την ανάγκη τακτικών προληπτικών τεστ σε δομές ηλικιωμένων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ο ΕΟΔΥ αδυνατεί να πραγματοποιεί προληπτικούς ελέγχους στις προνοιακές μονάδες γιατί πολλές Κινητές Ομάδες Υγείας μετατράπηκαν σε εμβολιαστικά κέντρα.

«Άλλη μία προνοιακή μονάδα στο Μαρούσι εμφανίζει μαζικά πάνω από 50 κρούσματα περιθαλπόμενων και προσωπικού. Πολλοί περιθαλπόμενοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία αναφοράς. Μάλιστα έγινε ο εμβολιασμός των εργαζόμενων και περιθαλπόμενων στην εν λόγω μονάδα αλλά ο ιός ήδη είχε εισχωρήσει στη μονάδα και είχαν προσβληθεί αρκετοί», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

«Έκαναν εμβόλιο ενώ ο ιός μπορεί να βρίσκονταν στο στάδιο της επώασης. Η μεγάλη διασπορά που παρατηρείται στις προνοιακές μονάδες και στοιχίζει ζωές περιθαλπόμενων προκύπτει από την μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Οι εργαζόμενοι και περιθαλπόμενοι θα έπρεπε να κάνουν τεστ κορονοϊού μία φορά την εβδομάδα», τονίζει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί