Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία αγροτών στα Τρίκαλα

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, επιβαίνοντας στα αγροτικά τους αυτοκίνητα και οχήματα, με μαύρες σημαίες, πραγματοποίησαν αγρότες των Τρικάλων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η πορεία τους κατέληξε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ζητώντας από την πολιτεία άμεσες λύσεις.

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Απόστολος Θωμόπουλος, επισήμανε πως η κατάσταση που βιώνει ο κλάδος είναι τραγική, εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που καθιστούν δύσκολη την επιβίωση και τη δυνατότητα συνέχισης της καλλιέργειας.

Μεταξύ των προβλημάτων που περιέγραψε είναι η έλλειψη υποδομών, με αποτέλεσμα όπως είπε «το καλοκαίρι να μην έχουμε νερό και το χειμώνα να πνιγόμαστε».

Επίσης σημείωσε τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, ενώ πρόσθεσε ότι οι αγρότες μεταξύ άλλων διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος -με κρατική ενίσχυση- καθώς πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους, κ.ά.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων είπε ότι έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και σε άλλες δράσεις που στόχο έχουν την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί