H Ουκρανία βγαίνει από το αυστηρό lockdown – Ανοίγουν σχολεία, εστιατόρια και τα γυμναστήρια

Η Ουκρανία ανοίγει σήμερα εκ νέου τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα γυμναστήρια τερματίζοντας ένα αυστηρό λόκνταουν, το οποίο είχε επιβληθεί στις 8 Ιανουαρίου για να αποφευχθεί ένα νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ουκρανία μειώθηκε από τα 6.000 με 9.000 κρούσματα ημερησίως στις αρχές Ιανουαρίου, σε 2.516 νέα κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου, τα λιγότερα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

“Τα στατιστικά αυτά στοιχεία υποδηλώνουν μια σταθεροποίηση της κατάστασης, μια βελτίωση της κατάστασης που μπόρεσε να επιτευχθεί μόνο χάρη σε εσάς, τους Ουκρανούς”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Μαξίμ Στεπάνοφ.

“Θεωρούμε ότι αυτό το lockdown βελτίωσε σημαντικά την κατάσταση σήμερα και για το μέλλον”, είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ουκρανία, η οποία έχει καταγράψει περίπου 1,2 εκατομμύριο κρούσματα του κορονοϊού με 21.924 θανάτους, θα διατηρήσει ορισμένους από τους περιορισμούς, κυρίως όσους συνδέονται με την εργασία στον τομέα των υπηρεσιών, τα εστιατόρια και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως είπε ο Στεπάνοφ, το υπουργείο θα αναλύσει τα αποτελέσματα του λόκνταουν αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια θα επιστρέψει σε ένα σύστημα τοπικών περιοριστικών μέτρων που θα ανταποκρίνονται στις συνθήκες μιας συγκεκριμένης πόλης ή περιοχής.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το υπουργείο Υγείας ανέμενε ότι δεν θα χρειαστεί να λάβει περαιτέρω αυστηρά μέτρα στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί