Απίστευτη καταγγελία: Οικοδόμος στην Κρήτη τραυματίστηκε και αντί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, τον πήγαν στο σπίτι!

Τον βρήκε η γυναίκα του στο σπίτι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου έμεινε σε κώμα είκοσι ημέρες

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχωρά μέσω ανακοίνωσής της η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χανίων.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της η Ένωση, μετά από εργατικό ατύχημα σε οικοδομή στην περιοχή του Γαλατά, αντί να κληθεί ασθενοφόρο και να μεταφερθεί ο τραυματίας στο νοσοκομείο, τον πήγαν στο σπίτι!

Τον βρήκε η γυναίκα του στο σπίτι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου έμεινε σε κώμα είκοσι ημέρες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χανίων αναφέρει:

“Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η εργοδοσία δεν υπολογίζει τίποτα, ούτε την ανθρώπινη ζωή, μπροστά στο κυνήγι του κέρδους. Το παράδειγμα του συναδέλφου οικοδόμου επιβεβαιώνει τη σκληρή αλήθεια ότι με όλους τους τρόπους θέλουν να βγάλουν κέρδος, να κατασκευάσουν πιο γρήγορα τα έργα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες με τους εργάτες να μην είναι τίποτα άλλο παρά αναλώσιμοι.

Στο εργατικό ατύχημα που είχε μετά από πτώση από οικοδομή στο Γαλατά, αντί να καλεστεί ασθενοφόρο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αποφασίστηκε να τον αφήσουν μόνο του στο σπίτι. Με την επιστροφή από τη δουλειά της η γυναίκα του τον αντίκρισε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και στο νοσοκομείο που διακομίστηκε παρέμεινε 20 μέρες σε κώμα. Αφού επανήλθε ήρθε και στην επιφάνεια το εργατικό ατύχημα που προσπάθησαν να κουκουλώσουν ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι λίγο να καθυστερούσε η γυναίκα του να επιστρέψει από τη δουλειά, ο συνάδελφος μπορεί να μην ήταν σήμερα μαζί μας.

Οι ευθύνες της εργοδοσίας στον χώρο των κατασκευών γενικά είναι μεγάλες. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των κατασκευών. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συνδικάτου μας στους χώρους δουλειάς για τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας αλλά και στο ΣΕΠΕ η κατάσταση δυστυχώς χειροτερεύει, λόγω της εντατικοποίησης που επικρατεί στην οικοδομή, δουλειά ήλιο με ήλιο, δουλειά τα Σαββατοκύριακα. Κι εδώ βρίσκονται οι ευθύνες της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού το ΣΕΠΕ είναι παντελώς υποστελεχωμένο από έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους εργοδότες να αλωνίζουν και να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα τα συνεχή εργατικά “ατυχήματα”.

Όλα τα ατυχήματα δεν είναι ούτε από την κακιά στιγμή, ούτε από την απροσεξία, είναι από την εντατικοποίηση της δουλειάς με αποτέλεσμα την κούραση, είναι από τα ελλιπή μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια αφού για την εργοδοσία θεωρείται κόστος.

Συνάδελφοι, οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας είμαστε εμείς. Οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, να σηκώσουν κεφάλι, να γραφτούν και να συμμετέχουν στη δράση του Συνδικάτου για να υπερασπιστούμε στην κυριολεξία τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφό μας”. 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Απίστευτη καταγγελία: Οικοδόμος στην Κρήτη τραυματίστηκε και αντί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, τον πήγαν στο σπίτι!”

  1. Avatartraduttore traditore

    Ήρθε η ώρα να μιλήσω και εγώ για μια υπόθεση στην οποία έγινα μάρτυρας, με νεαρό αλλοδαπό εργάτη σε νομό της Κρήτης να σκοτώνεται εξαιτίας των εργοδοτών στην οικοδομή και τους δικηγόρους να πείθουν τη γυναίκα του με το νεογέννητο μωρό τους να πάρει λίγα χιλιάρικα, να υπογράψει και να εξαφανιστεί για πάντα…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί