Απειλές κατά της ζωής της 11χρονης και της οικογένειάς της από τον προπονητή που κατηγορείται για τον βιασμό

«Καμία συναίνεση, καθαρός βιασμός»

Ακόμα και με απειλές κατά της ζωής της αλλά και της οικογένειάς της φέρεται ότι επιχειρούσε ο 38χρονος προπονητής να πετύχει τη σιωπή της αθλήτριας που κατηγορείται ότι βίασε όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 11 ετών.

Δείτε: Στο φως νέο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος 12χρονης από προπονητή ελληνορωμαϊκής πάλης

Συνελήφθη ο προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε αθλήτρια όταν ήταν 11 ετών

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, ο 38χρονος προπονητής απειλούσε το ανήλικο τότε κορίτσι ότι θα το σκοτώσει ή θα καταστρέψει την οικογένειά της αν μιλούσε. Το 2013, ωστόσο η κοπέλα μαζί με τους γονείς της κι έναν ακόμη παράγοντα του Ομίλου στον Ωρωπό κατέφυγαν στην Αστυνομία, εκεί τους συστήθηκε να μη μπουν στην «περιπέτεια» των μηνύσεων για να μην τραυματιστεί περαιτέρω το νεαρό κορίτσι.

Το αποτέλεσμα ήταν πάντως να απολυθεί από τον Όμιλο ο προπονητής, ο οποίος έκτοτε εξαφανίστηκε. 

Αναζήτησε τη Σοφία Μπεκατώρου

Από το 2013 και μέχρι πρόσφατα, η αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας είχε «θάψει» βαθιά μέσα της όσα έζησε. Βλέποντας ωστόσο τη Σοφία Μπεκατώρου να βρίσκει τη δύναμη να καταγγείλει το δικό της βιασμό, την αναζήτησε αμέσως μέσω του facebook.

Της έστειλε μήνυμα και, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκαν. Σε εκείνη τη συνάντηση η 21χρονη αθλήτρια αποφάσισε, χωρίς  δεύτερη σκέψη, να μιλήσει και να καταγγείλει κι εκείνη πως υπήρξε θύμα βιασμού από τον προπονητή της, στην πιο τρυφερή μάλιστα ηλικία.

Για το λόγο αυτό, η 21χρονη, καταθέτοντας νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου στον εισαγγελέα, κατηγόρησε τον προπονητή της για σεξουαλική κακοποίηση στην ηλικία των 11 ετών.

Φέρεται μάλιστα ότι διέψευσε τους ισχυρισμούς του αφενός πως υπήρξε «συναίνεση» εκ μέρους της και αφετέρου πως όλα αυτά συνέβησαν, ενώ ήταν σε μεγαλύτερη ηλικία, με δεδομένο ότι εκείνος  απομακρύνθηκε από τον Όμιλο το 2013, ενώ η  κοπέλα ήταν μόλις 14 ετών.

«Καμία συναίνεση, καθαρός βιασμός»

Η αθλήτρια διαψεύδει με απόλυτο τρόπο τους ισχυρισμούς του – και τον κατηγορεί ότι απειλούσε τη ζωή της και τη ζωή των δικών της, εάν μιλούσε.

   Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη αθλήτρια έδωσε κατάθεση στον εισαγγελέα, Νίκο Στεφανάτο, το πρωί του Σαββάτου – κατάθεση που αποτέλεσε το υλικό για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του προπονητή από την αρμοδία ανακρίτρια. Η 20χρονη φέρεται να υποστηρίζει πως ο 38χρονος την βίασε ενόσω ήταν 11 ετών και την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει ή θα καταστρέψει την οικογένεια της εάν μιλούσε για όσα συνέβαιναν.

«Καμία συναίνεση, καθαρός βιασμός» φέρεται να δηλώνει η αθλήτρια Ιστιοπλοϊας, η οποία καταγγέλει πως το 2013 μαζί με τους γονείς της κι έναν ακόμη παράγοντα του ομίλου Ιστιοπλοίας του τόπου κατοικίας της, κατέφυγαν στην αστυνομία για να καταγγείλουν όσα βίωνε το παιδί από διετίας. Όμως εκεί, ο διοικητής του τμήματος, τους συνέστησε να μην μπουν στον «κυκεώνα» των μηνύσεων, που θα είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ψυχικά πολύ περισσότερο το κορίτσι. Μετά ωστόσο από αυτό, σύμφωνα με την αθλήτρια, ο προπονητής απολύθηκε από τον όμιλο και έφυγε από την πόλη.

   Η αθλήτρια δεν είχε μιλήσει ξανά για τον βιασμό της, μέχρι που είδε την Σοφία Μπεκατώρου να καταγγέλει όσα βίωσε ως νεαρή αθλήτρια από παράγοντα της ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας. Τότε, όπως η ίδια αναφέρει, επικοινώνησε με την ολυμπιονίκη και συναντήθηκαν. Στην συνάντησή τους ήταν που η 20χρονη αποφάσισε να μιλήσει και αυτή για την σεξουαλική βία που έχει υποστεί και επέτρεψε στην κ. Μπεκατώρου να αναφερθεί στην περίπτωσή της όταν θα πήγαινε να καταθέσει στον κ. Στεφανάτο, όπως και έγινε.

   Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 20χρονη αθλήτρια διαψεύδει τον προπονητή που ισχυρίζεται πως όσα έγιναν, ήταν σε χρόνο μεταγενέστερο και όχι όταν το θύμα ήταν 11 χρονών. Η αθλήτρια τονίζει, πως όταν ο προπονητής απομακρύνθηκε από τον όμιλο, η ίδια ήταν μόλις 14 χρονών, και επομένως ό,τι της συνέβη ήταν σε πολύ προγενέστερο χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί