Την ενεργοποίηση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Β. Μακεδονίας ζητούν ο Ν. Παππάς και ο Γ. Κατρούγκαλος

«Ενεργοποιείστε την Ομάδα Φιλίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας. Επωφελής η Συμφωνία των Πρεσπών, την ακέραιη τήρησή της υποστηρίζει και η Ν.Δ», δηλώνουν ο Ν. Παππάς και ο Γ. Κατρούγκαλος σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας, Γ. Βλάχο.

Σε επιστολή τους, ο αντιρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, Νίκος Παππάς και ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γ. Κατρούγκαλος προς τον πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας, Γιώργο Βλάχο, αναφέρουν:  

Την «ενεργοποίηση» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας (ΚΟΦ) της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας και τη διενέργεια θεματικών διασκέψεων σε τομείς μείζονος ενδιαφέροντος για τις δύο γείτονες χώρες, ζητούν με επιστολή τους προς τον Γιώργο Βλάχο, πρόεδρο της εν λόγω ΚΟΦ, και τον Κώστα Τασούλα, πρόεδρο της Βουλής, ο Νίκος Παππάς, αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας και βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, βουλευτής Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών και τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του κόμματος.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, αν και η εν λόγω επιτροπή συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2020, δεν έχει λειτουργήσει ως σήμερα. Και αυτό, παρότι «μετά την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, που επετεύχθη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των δύο χωρών, έχει “ανοίξει” ένα καινούριο κεφάλαιο στους τομείς της διπλωματίας, της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και της οικονομικής συνεργασίας». Κάτι που, όπως επισημαίνουν στο κείμενο, αναγνωρίζει και η Ν.Δ., η οποία «δηλώνει ότι εγγυάται και τιμά τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζει ότι αυτή πρέπει να τηρείται στο ακέραιο, αναγνωρίζοντας και η ίδια τα τεράστια και πολλαπλά οφέλη που απορρέουν για τη χώρα μας από την εφαρμογή της εν λόγω ιστορικής Συμφωνίας».

Το κείμενο συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέλη της ΚΟΦ: Ειρήνη Αγαθοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Νίκος Βούτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Θεόδωρος Δρίτσας, Κώστας Ζαχαριάδης, Κυριακή Μάλαμα, Κώστας Μάρκου, Γιάννης Μπουρνούς, Γιώτα Πούλου, Μπέττυ Σκούφα, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Φίλης και Ραλλία Χρηστίδου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί