“Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί με την Τουρκία”!- Η “κληρονομιά” του Μητσοτακέικου για το Αιγαίο! (βίντεο)

Αύριο Δευτέρα 25 Ιανουαρίου αρχίζει ο 61ος πρώτος γύρος των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται ότι οι διερευνητικές επαφές διεκόπησαν το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας.

Το Reuters μετέδωσε την περασμένη Δευτέρα, ότι η Τουρκία προχωρά σε επίσημη πρόταση προς την Ελλάδα για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών σε σχέση με τις διεκδικήσεις στο θαλάσσιο χώρο της ανατολικής Μεσογείου.

Ήδη η είδηση για την επανέναρξη των συνομιλίων προκαλεί τις αντιδράσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Δείτε: “Βόμβες” Σαμαρά στα “θεμέλια” του Μητσοτάκη: Όχι στις διερευνητικές, όχι και σε προσφυγή στη Χάγη

Ποιο είναι όμως το σχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει στις συζητήσεις; Είναι ένα σχέδιο… κληρονομιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προς τον υιο Κυριάκο και σημερινό πρωθυπουργό.

Δείτε σχετικά: Το σχέδιο του Μητσοκέικου για το Αιγαίο- Κων. Μητσοτάκης: Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί με την Τουρκία! (βίντεο)

“Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί με την Τουρκία”!- Η δήλωση του Κων. Μητσοτάκη, κληρονομιά στον γιό του! (βίντεο)

Ας το θυμηθούμε, όπως το έχει παρουσιάσει το Candiadoc.

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να πιστεύει από πολιτική και οικογενειακή παράδοση στη “συνδιαχείριση” του Αιγαίου με τους Τούρκους. Προφανώς αυτή η “κληρονομιά” τον οδήγησε όλους αυτούς τους μήνες με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, τις “βόλτες” του Oruc Reis, προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, να μην αντιδράσει σε καμιά περίπτωση ουσιαστικά.

Δεν είναι απλά ότι δεν έχει το τσαγανό να απαιτήσει από την ΕΕ κυρώσεις τώρα στην Τουρκία, δεν είναι ότι δεν έχει το ανάστημα ενός ηγέτη που παρασύρει με το δίκιο τους άλλους ηγέτες.

Είναι ότι πιστεύει στη συνδιαχείριση. Σε όσα είχε διακηρύξει ο πατέρας του, όταν ήταν πρωθυπουργός.

Στις εξομολογήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά ( “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια”,  εκδόσεις Παπαδόπουλος) ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφερόταν στα ελληνοτουρκικά και στις δυνατότητες μιας συμφωνίας με την Άγκυρα. Και ήταν πολύ ξεκάθαρος:

“Οι βασικές παράμετροι μιας συμφωνίας είναι απλές, πολύ απλές. Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί λογικά. Εμείς θα πάρουμε το μεγάλο μέρος, οι Τούρκοι θα πάρουνε το μικρό. Και περίπου θα έχουμε συμφωνήσει και θα αφήσουμε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να χαράξει τη γραμμή. Ο εναέριος χώρος, τα 10 μίλια, είναι τρέλα, ελληνική τρέλα. Δεν έχουμε κανέναν λόγο. Όσον αφορά τα σχέδια πτήσεως, είναι αστείο να λέμε ότι ζητούμε από τους Τούρκους σχέδια πτήσεως όταν οι Αμερικανοί δεν δίνουν. Κανένας δεν δίνει. Γιατί να δίνουν οι Τούρκοι δηλαδή; Δεν το καταλαβαίνω. Και γιατί πρέπει εμείς να σταματούμε τα τουρκικά αεροπλάνα; Είναι τρελό αυτό που κάνουμε, είναι εγκληματικό αυτό που κάνουμε. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να συμφωνήσουμε. Δεν υπάρχουν διαφορές”.

Αυτή ήταν η θέση και άποψη του πατρός Μητσοτάκη. Σήμερα, με όσα εξελίσσονταν επί μήνες και με τον γιό του στη θέση του πρωθυπουργού, φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε εκεί… Αυτή, προφανώς, είναι η “γραμμή”…

Περιμένουμε…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί