«Ο Μπάιντεν θα συνεργαστεί στενά με το Ισραήλ σε ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας»

O Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν απηύθυνε πρόσκληση στο Ισραήλ για την έναρξη στρατηγικού διαλόγου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα συνεργαστεί στενά με το Ισραήλ σε ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας, αλλά και για την οικοδόμηση των περιφερειακών συμφωνιών εξομάλυνσης των σχέσεων που έχει υπογράψει το Ισραήλ, σύμφωνα με τα όσα είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, όπως αναφέρει σχετική σημερινή ανακοίνωση.

«Συζήτησαν ευκαιρίες ενίσχυσης της συνεργασίας τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της οικοδόμησης της επιτυχίας των συμφωνιών εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Μπαχρέιν, το Σουδάν και το Μαρόκο» σύμφωνα με μία ανακοίνωση για τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του Σάλιβαν με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μέιρ Μπεν-Σαμπάτ.

Ο Σάλιβαν απηύθυνε επίσης, μία πρόσκληση για την έναρξη ενός στρατηγικού διαλόγου σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί