Meteo: Έρχεται νέο μέτωπο καταιγίδων (χάρτες)

Το μέτωπο κακοκαιρίας που επηρέασε τη χώρα από έως το πρωί της Κυριακής 24/01, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, υποχωρεί, επιτρέποντας στον καιρό να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, νέο μέτωπο κακοκαιρίας με παρόμοια χαρακτηριστικά, θα επηρεάσει μετά το μεσημέρι της Κυριακής 24/01 τη Δυτική Ελλάδα και προοδευτικά έως το πρωί της Δευτέρας 25/01 το σύνολο της χώρας.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί αποτυπώνονται τα νέφη των δύο μετώπων στις 08:40 ώρα Ελλάδας, ενώ εμπεριέχεται πίνακας με τις 8 ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το πρωί της Κυριακής σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται η κατανομή των φαινομένων και οι άνεμοι που θα πνέουν νωρίς το βράδυ της Κυριακής 24/01 και  τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες προς Δευτέρα 25/01. Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται εκ νέου σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπου απαιτείται μεγάλη προσοχή.

Πηγή: meteo.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί