«Καθαρά» τα rapid tests στη Σητεία

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διεξαγωγής των rapid test μέσω  drive through στη Σητεία παρά το ότι πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε ασθενής  βροχόπτωση. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής της συντονίστρια της ΚΟΜΥ στο νομό Λασιθίου κα Αθηνά Καρπούζη, βρέθηκαν σε τρία σημεία στην περιοχή του σιντριβανιού για να διεξάγουν  τεστ στους  προσερχόμενους .

Σημαντικό το γεγονός ότι στα 420 περίπου πρώτα τεστ τα αποτελέσματα όλων ήταν αρνητικά.

Στις 3.00 το μεσημέρι είχαν διεξαχθεί 565 τεστ τα οποία ήταν όλα αρνητικά. Μάλιστα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους Σητειακούς να κάνουν το τεστ, δόθηκε παράταση μιας ώρας στη διαδικασία.

Θυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Θα εισέρχονται στον χώρο των δειγματοληψιών με τα οχήματα τους (μέχρι δύο ενήλικες πλην των τέκνων), μέσα στα οποία θα  λαμβάνεται το δείγμα. Η προσέλευση του κόσμου που επιθυμεί να υποβληθεί στο  τεστ είναι ελεύθερη.

“Είναι μία καλή ευκαιρία και επειδή το συνεργείο θα είναι πολυπληθές, θα υπάρχει η δυνατότητα να εξεταστούν πολλοί συνδημότες μας. Καλό θα είναι λοιπόν να περάσουν από τα συγκεκριμένα σημεία και να υποβληθούν σε τεστ” ανέφερε ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.

“Πρέπει όλοι μας να κάνουμε ένα πρώτο , δεύτερο ή και τρίτο έλεγχο για όσους χρειάζεται  για να υπάρξει και μία καλύτερη εικόνα την περιοχή μας” συμπλήρωσε.

Όπως πρόσθεσε ο κ Ζερβάκης, το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες δείχνει να είναι σε ύφεση  στην περιοχή, ωστόσο “δεν μας έχει εγκαταλείψει και δεν θα μας εγκαταλείψει. Εισήλθε και θα συνεχίσει να  υπάρχει στη ζωή μας. Και μέχρι να περιοριστεί, είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να  εφαρμόζουμε τα μέτρα ασφαλείας κι ότι μας προτείνουν οι ειδικοί. Όσο περισσότερο τηρούμε τα μέτρα, είναι υποχρέωση μας, τόσο το πρόβλημα θα είναι μακριά από εμάς”.

anatolh.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί