Υπόθεση Μπεκατώρου: 18 Ολυμπιονίκες κατονόμασαν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία τον βιαστή της

Με επιστολή ενημέρωσαν για την κατάσταση στην ΕΙΟ τα τελευταία χρόνια. Ζητούν παρέμβαση της διεθνούς ομοσπονδίας για να οριστεί προσωρινό διοικητικό όργανο.

Στη δημοσιότητα έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου, μέσω ανάρτησής της στο facebook, επιστολή που απέστειλαν προς τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας Κουάν Χάι Λι 18 Έλληνες Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές του αθλήματος.

Στην τρισέλιδη επιστολή, οι κορυφαίοι αθλητές περιγράφουν με λεπτομέρεια την κατάσταση τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Κάνουν αναλυτική αναφορά στις καταγγελίες από τον Νοέμβριο του 2019 στη Βουλή του Νίκου Κακλαμανάκη για κατάχρηση εξουσίας, μέχρι τον Ιανουάριο της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίησή της και μάλιστα με ονομαστική αναφορά στον άνθρωπο που την κακοποίησε, τον διοικητικό παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αριστείδη Αδαμόπουλο. 

Οι 18 Έλληνες Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές αναφέρονται στη χιονοστιβάδα καταγγελιών που ακολούθησε εναντίον της διοίκησης της ΕΙΟ, που όπως επισημαίνουν κατά την τελευταία 20ετία ασκείται κατά κύριο λόγο από τα ίδια άτομα. Ενημερώνουν την διεθνή ομοσπονδία για τις παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. της ΕΙΟ αλλά όχι όλου του σώματος «ως όφειλε, μετά από τέτοιες αποκαλύψεις», όπως σημειώνουν.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κορυφαίοι αθλητές ζητούν την παρέμβαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, προκειμένου να οριστεί προσωρινό διοικητικό όργανο που θα οδηγήσει στις προγραμματισμένες για τις 14 Μαρτίου εκλογές στην ΕΙΟ. «Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη τα ως άνω εκτεθέντα και να επέμβετε για το καλό του αθλήματος στην αρχή της Ολυμπιακής χρονιάς, στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που η θάλασσα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της», καταλήγουν.

Ολόκληρη η επιστολή προς τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Κουάν Χάι Λι:

Σοφία Μπεκατώρου επιστολή ολυμπιονικών
Σοφία Μπεκατώρου επιστολή ολυμπιονικών
Σοφία Μπεκατώρου επιστολή ολυμπιονικών
Σοφία Μπεκατώρου επιστολή ολυμπιονικών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί