Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη

Τη νέα Yφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη υποδέχτηκε σήμερα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε την Υφυπουργό για το έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού το προηγούμενο διάστημα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το περασμένο καλοκαίρι, τα αποτελέσματα της δουλειάς που έγινε και την στενή συνεργασία με την ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού.

Παράλληλα, συζητήθηκε η διαμόρφωση της τριετούς στρατηγικής του Οργανισμού για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό και ειδικότερα τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας καμπάνιας της χώρας ενόψει της σεζόν 2021. Ειδικότερα, αναλύθηκε ο ρόλος των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό και οι συνεργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί ή δρομολογηθεί με σημαντικούς παράγοντες του τουρισμού διεθνώς.

Ακόμα, ο κ. Φραγκάκης ενημέρωσε την Υφυπουργό σχετικά με το πρόγραμμα των τουριστικών εκθέσεων του 2021 και το νέο virtual περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται σε αυτόν τον τομέα, καθώς και για τους βασικούς άξονες των πρωτοβουλιών εξωστρέφειας που δρομολογεί ο ΕΟΤ το επόμενο εξάμηνο.

Η κ. Ζαχαράκη από την πλευρά της έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού και στους τρόπους προβολής και ανάδειξης των εμπειριών στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Τόνισε την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας με τις Περιφέρειες και τους κατά τόπους φορείς, ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν, τέλος, ζητήματα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, για τα οποία συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία το επόμενο διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί